Έλληνες αστυνομικοί: Στην Ιταλία για «Σεμινάρια»

Για «σεμινάριο» στην Ιταλία μεταβαίνουν Έλληνες αστυνομικοί προκειμένου να λάβουν γνώση για καινοτόμες ιδέες εκσυγχρονισμού που μπορούν να υιοθετηθούν από την ΕΛΑΣ.

αστυνομικοί

Η εκπαιδευτική δράση, διάρκειας επτά ημερών (23 έως 29 Ιανουαρίου για την πρώτη εκπαιδευτική σειρά, 23 έως 26 Φεβρουαρίου για τη δεύτερη και 13 έως 19 Μαρτίου για την τρίτη), οργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Γραφείο Αστυνομικού Συνδέσμου της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα και το Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας.

Ειδικότερα, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ συντονίζει την υλοποίηση επιμορφωτικής δράσης για 27 αστυνομικούς που επισκέπτονται υπηρεσίες των Εθνικών Αρχών Ασφάλειας της Ιταλίας.

Το πρόγραμμα κινητικότητας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεματολογιών αστυνομικού ενδιαφέροντος εστιάζοντας σε βέλτιστες πρακτικές αστυνόμευσης και αστυνομικής εκπαίδευσης, τεχνογνωσία που αποκομίζεται με ενημερωτικές επισκέψεις σε επιτελικές και επιχειρησιακές υπηρεσίες και μονάδες των τριών κύριων Εθνικών Αρχών Επιβολής του Νόμου της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτική αποστολή ενημερώθηκε για το ιταλικό σύστημα διοίκησης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, τη διαχείριση του ανθρώπινού δυναμικού, τις δραστηριότητες καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, τις πρακτικές και τον έλεγχο διαχείρισης των πρώτων ανταποκριτών και τις επιχειρησιακές τεχνικές των κινητών μονάδων της Ιταλικής Αστυνομίας.

H πρώτη ομάδα που πραγματοποίησε την εκπαιδευτική επίσκεψη (23 έως 29 Ιανουαρίου) με επικεφαλής τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Απόστολο Μάσπερο του Συντονιστικού Οργάνου Στρατηγικής & Αξιοποίησης Χρηματοδοτικών Πηγών, συνόδευε ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Πρεσβείας της Ιταλίας Lt. Col. Galgano Galgani.

Θα ακολουθήσει ημερίδα
Μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής κινητικότητας, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε ημερίδα, στην οποία θα παρουσιάσουν τις γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες τους που αποκόμισαν, καθώς και τις προτάσεις τους αναφορικά με καινοτόμες ιδέες εκσυγχρονισμού η βέλτιστων πρακτικών που μπορούν να υιοθετηθούν από την Ελληνική Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι η Σχολή Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης εντάχθηκε στον Χάρτη Κινητικότητας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (VET-Mobility Charter 2021-2027) και η εκπαιδευτική δράση χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+, με Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.