Έρευνα: Σχεδόν 380 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί βγάζοντας selfie από το 2008

Η μελέτη δείχνει επίσης ότι από τις αρχές του 2021 έχουν σημειωθεί 31 θανατηφόρα ατυχήματα αυτού του τύπου, παρουσιάζοντας ανοδική τάση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

selfie

Μια ισπανική μελέτη, που σύντομα θα δημοσιευθεί στο Journal of Travel Medicine, όπως αναφέρει το BFM TV, αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον 379 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ έβγαζαν selfie μεταξύ Ιανουαρίου 2008 και Ιουλίου 2021, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η μελέτη δείχνει επίσης ότι από τις αρχές του 2021 έχουν σημειωθεί 31 θανατηφόρα ατυχήματα αυτού του τύπου, παρουσιάζοντας ανοδική τάση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι συμμετέχοντες που συνέταξαν τη μελέτη δείχνουν επίσης λεπτομερώς ότι η πλειονότητα αυτών των θανάτων οφείλεται σε πτώσεις (216 θάνατοι από τους 379).

Άλλες κύριες αιτίες θανάτου που εντοπίζονται είναι: μεταφορικά μέσα (αυτοκινητικό, σιδηροδρομικό ατύχημα κ.λπ.) και πνιγμός. Στη συνέχεια έρχονται πιο ασυνήθιστα αλλά όχι λιγότερο δραματικά ατυχήματα με περιστατικά που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα (24) και ηλεκτροπληξίες, και περιστατικά που σχετίζονται με επιθέσεις από άγρια ​​ζώα (17).

Η μελέτη σημειώνει επίσης ότι σε μία στις τρεις περιπτώσεις το άτομο ταξίδευε, επιβεβαιώνοντας ότι μεγάλος αριθμός θυμάτων είναι τουρίστες.

Η Ινδία έρχεται πρώτη με 100 θανάτους από το 2008. Ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες με 39 και η Ρωσία με 33 θανάτους. «Τα στοιχεία για την Ινδία εξηγούνται εν μέρει από το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι στη χώρα βγάζουν selfie βγάζοντας το σώμα τους από το παράθυρο ή την πόρτα των τρένων», εξηγεί μια από τους συμμετέχοντες που συμμετείχε στην έρευνα.

Ο ερευνητής σημειώνουν ακόμα ότι οι νέοι είναι πιο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο ατυχημάτων, με τη μέση ηλικία των θυμάτων να είναι τα 24,4 έτη. Από όλα τα θύματα, το 41% ​​είναι νέοι κάτω των 19 ετών.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν για αυτήν τη μελέτη όλα τα γεγονότα που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο ή σε δελτία τύπου από το 2008, αποκλείοντας ουσιαστικά τους θανάτους που δεν αναφέρθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης.