Η κλιματική αλλαγή «μεγαλώνει» την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα
«Το 2023 θα μείνει στην ιστορία ως σημείο καμπής».
Μπορεί η κλιματική αλλαγή να έχει προκαλέσει σε παγκόσμιο επίπεδο μύρια κακά, στην περίπτωση της Ελλάδας, εκτός από κακό φαίνεται πως την έχει ευνοήσει την ίδια στιγμή, καθώς οδηγεί σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και θα έχουμε περισσότερους τουρίστες.
Όπως ανέφερε η γερμανική οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt η κλιματική αλλαγή μεγαλώνει την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα. Αυτό φυσικά σημαίνει επιπλέον τουρίστες και φυσικά επιπλέον κέρδη για τη χώρα από την… βαριά βιομηχανία μας.
Η Handelsblatt επισημαίνει ότι «οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αντιδρούν ήδη: πολλοί εξ αυτών προσφέρουν πλέον ταξίδια στην Ελλάδα από τον Μάρτιο μέχρι και τον Νοέμβριο σε ξένους τουρίστες».
Καλή και για το περιβάλλον η επιμήκυνση
Ο Κώστας Συνολάκης, πρόεδρος του Ελληνικού Επιστημονικού Συμβουλίου για την Κλιματική Αλλαγή θεωρεί ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα θα κάνει καλό και στο περιβάλλον.
«Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου συνεπάγεται λιγότερα πλήθη και λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις», είπε ο Κώστας Συνολάκης.
Η εφιαλτική πρόβλεψη για άνοδο της στάθμης της θάλασσας
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Επιστημονικού Συμβουλίου για την Κλιματική Αλλαγή έκανε αναφορά πάντως και στο γνωστό εφιαλτικό σενάριο της ανόδου της στάθμης της Μεσογείου, κάτι που θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο μέλλον στη χώρα μας και σε άλλα κράτη που έχουν ακτές σε αυτά τα θαλάσσια νερά.
«Εκτιμάται ότι η Μεσόγειος Θάλασσα θα μπορούσε να ανυψωθεί κατά περίπου ένα μέτρο μέχρι το 2100», λέει ο Κώστας Συνολάκης.
«Οι ελληνικές ακτές θα βρεθούν έτσι αντιμέτωπες με ένα σημαντικό ζήτημα διάβρωσης ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης και του κακού σχεδιασμού των παράκτιων εγκαταστάσεων», ανέφερε.
Στην Handelsblatt μίλησε για την επόμενη μέρα της κλιματικής αλλαγής και ο Χρήστος Ζερεφός, επόπτης του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών.
«Πάντα είχαμε κύματα καύσωνα, όμως αυτά γίνονται πλέον συχνότερα, πιο ακραία και με μεγαλύτερη διάρκεια», ανέφερε ο Χρήστος Ζερεφός.
«Το 2023 θα μείνει στην ιστορία ως σημείο καμπής – “η κλιματική κρίση είναι εδώ”», συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News