Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα µανιτάρια, το κρεµµύδι και το σκόρδο, ανακατεύοοντας συχνά µε µια σπάτουλα µέχρι να µαραθούν. Σβήνουµε µε το κρασί και µόλις εξατµιστεί προσθέτουµε το µαρούλι και το σπανάκι. Χαµηλώνουµε τη φωτιά ώστε να κατεβάσει το φαγητό τα υγρά του και αφήνουµε να σιγοβράσει για 15΄-20΄ χωρίς να εξατµιστούν όλα.
Προσθέτουµε τον άνηθο, τον µαϊντανό, αλατοπιπερώνουµε και ελέγχουµε αν τα υγρά είναι αρκετά για να δηµιουργηθεί µια ωραία σάλτσα. Αν δεν είναι αρκετά, τότε συµπληρώνουµε λίγο νερό.
Αλευρολέµονο: Σε ένα µπολάκι χτυπάµε τη µουστάρδα, το λεµόνι και το κορν φλάουρ. Τα προσθέτουµε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ώστε να πάνε παντού και να δέσει οµοιόµορφα το φαγητό.
Σερβίρουµε σε ζεστά πιάτα και, αν θέλουµε, ραντίζουµε µε λίγο ωµό ελαιόλαδο.
Συνταγή: Σωτήρης Ευαγγέλου
Φωτογραφία: Studio M (Λάμπρος Μέντζος / Μαρία Σταματίου)
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News