Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος στην Attica Green Expo 2025
Ο κ. Αλεξόπουλος στην τοποθέτησή του, τόνισε πως η ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων απαιτεί ένα συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο, που να συνδυάζει σύγχρονες τεχνολογίες, σαφές θεσμικό πλαίσιο και αποτελεσματική χρηματοδότηση, ενώ αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη να υπάρχει συνέπεια και συνέχεια του σχεδιασμού δράσης.

Στην έκθεση Attica Green Expo 2025 βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Αχαΐας, Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος ως προσκεκλημένος ομιλητής σε πάνελ με θέμα «Διαχείριση απορριμμάτων: Πλαίσιο χρηματοδότησης – στρατηγικό σχέδιο», με τη συμμετοχή του γεν. γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλη Γραφάκου κι άλλων Δημάρχων και εκπροσώπων Φορέων Διαχείρισης.
Ο κ. Αλεξόπουλος στην τοποθέτησή του, τόνισε πως η ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων απαιτεί ένα συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο, που να συνδυάζει σύγχρονες τεχνολογίες, σαφές θεσμικό πλαίσιο και αποτελεσματική χρηματοδότηση, ενώ αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη να υπάρχει συνέπεια και συνέχεια του σχεδιασμού δράσης.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της παρέμβασής του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες και στην καθυστέρηση των διαδικασιών για την υλοποίηση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων.
«Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα πολυσύνθετο παζλ, με κοινωνικές, περιβαλλοντικές, τεχνολογικές και οικονομικές παραμέτρους, οι οποίες δεν πρέπει να έχουν θολά σημεία αν θέλουμε ο σχεδιασμός μας να είναι ευέλικτος και αποτελεσματικός. Προς αυτή την κατεύθυνση καθοριστικό ρόλο πρέπει να διαδραματίσουν οι Σύνδεσμοι Διαχείρισης Απορριμμάτων που πρέπει να ενισχυθούν, ώστε να επιτευχθεί θεσμική συνεργασία, στοχευμένες επενδύσεις με βάση τις τοπικές και περιφερειακές ανάγκες, καθώς και ενεργοποίηση της κοινωνίας, στο πλαίσιο της αρχής της συμμετοχικότητας. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια σημαντική προσπάθεια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Σε αυτή οφείλουμε όλοι να είμαστε παρόντες με ρεαλιστικές και ολοκληρωμένες λύσεις, με συνεχή αξιολόγηση και προσαρμοστικότητα σε κάθε νέα πρακτική που επιτάσσει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Μόνο μέσα από συνεργασία, διάλογο, πολιτική βούληση και αλλαγή νοοτροπίας μπορούμε να περάσουμε από τη διαχείριση στην πρόληψη και στην αξιοποίηση» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News