Ώρα της Γης: Το Ρίο έστειλε μήνυμα για το περιβάλλον και την ειρήνη ΦΩΤΟ
Ο Αετός Ρίου με τους συλλόγους γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής κάλεσαν ενεργούς πολίτες στο γήπεδο και θέλησαν να στείλουν ένα διπλό μήνυμα: «Προστατεύω το περιβάλλον» και «δεν θέλω πόλεμο».
Η «Ώρα της Γης» ήταν χθες, Σάββατο 26 Μαρτίου και ο Αετός Ρίου με τους συλλόγους γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής θέλησαν να συμμετάσχουν στη δράση – μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Οι ενεργοί πολίτες από το Ρίο συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της περιοχής και θέλησαν να στείλουν ένα διπλό μήνυμα: «Προστατεύω το περιβάλλον» και «δεν θέλω πόλεμο».
Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία, οι δεκάδες συγκεντρωμένοι στο γήπεδο του Ρίου παρέμειναν εντός αγωνιστικού χώρου με κλειστά τα φώτα και επιπλέον σχημάτισαν το σήμα της Ειρήνης, με όλο το σκηνικό να απαθανατίζεται από drone.
Ώρα της Γης: Πού και πότε ξεκίνησε η πρωτοβουλία
H «Ώρα της Γης» («Earth Hour») γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.
Χαρακτηριστικό της διοργάνωσης είναι η απενεργοποίηση του φωτισμού σε εμβληματικά οικοδομήματα, δρόμους, γέφυρες, λιμάνια και μνημεία των μεγάλων πόλεων και πρωτευουσών που συμμετέχουν, με πλήθος κόσμου.
Μερικά μόνο από τα μνημεία και εμβληματικά οικοδομήματα των μεγάλων πόλεων τα οποία «κατεβάζουν διακόπτη» είναι η Ακρόπολη και η Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα, το Κολοσσαίο της Ρώμης, ο Πύργος του Άιφελ και το Πάνθεον στο Παρίσι, η Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, τo Βασιλικό Ανάκτορο της Μαδρίτης, η Γέφυρα του Πύργου [12], το Βρετανικό Κοινοβούλιο και το London Eye στο Λονδίνο, το κτήριο του Κοινοβουλίου της Βουδαπέστης, τα κτήρια του Κρεμλίνου στη Μόσχα, οι Μεγάλες Πυραμίδες της Αιγύπτου, το Azrieli Center του Τελ – Αβίβ, ο σιδηροδρομικός σταθμός του Chhatrapati Shivaji Terminus στο Μουμπάι της Ινδίας, το ξενοδοχείο Marina Bay Sands στη Σινγκαπούρη, τα Τείχη της Σεούλ, το λιμάνι Victoria στο νησί Χονγκ Κονγκ, η πόλη Santa Roza Laguna στις Φιλιππίνες, ο Πύργος CΝ στο Τορόντο του Καναδά, η Γέφυρα Golden Gate State στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο και τα Θερμοκήπια του Κρατικού Βοτανικού Κήπου Curitiba Paraná στη Βραζιλία, ο Πύργος του Ουρανού στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και η Γέφυρα και η Όπερα του Σίδνεϊ.
Ώρα της Γης 2022: Το μήνυμα της φετινής δράσης
Η Ώρα της Γης στέλνει φέτος το μήνυμα της ενότητας και της αλληλεγγύης, εστιάζοντας στο ζήτημα της βιώσιμης διατροφής.
Πέρυσι περισσότερες από 150 χώρες συμμετείχαν στην Ώρα της Γης.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News