Πάτρα – Χρυσοχοΐδης: Πιο αυστηροί έλεγχοι στα μαγαζιά που μαζεύονται όρθιοι

Πάτρα - Χρυσοχοΐδης: Πιο αυστηροί έλεγχοι στα μαγαζιά που μαζεύονται όρθιοι
Στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έφτασε λίγα λεπτά πριν τη μία το μεσημέρι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Εκεί θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων η διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Χαράλαμπο Μπονάνο, οι ταξίαρχοι Απόστολος Μαρτζάκλης και Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Το θέμα της σύσκεψης αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς ανησυχεί την κεντρική διοίκηση της χώρας η εξάπλωση των κρουσμάτων στην πόλη.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο έβαλε τέλος σε κάθε σκέψη των Πατρινών για καρναβαλικές εκδηλώσεις το επόμενο διάστημα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Με δήλωση του μετά το τέλος της σύσκεψης ανέφερε: «Ούτε να σκεφτόμαστε την πραγματοποίηση καρναβαλικών εκδηλώσεων. Επιπλέον, μπορεί να κατανοούμε πως έχουν κουραστεί οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στην πόλη, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνονται συγκεντρώσεις πολιτών σε δρόμους και πεζοδρόμια. Γι’ αυτό και θα κινηθούν οι δυνάμεις της Αστυνομίας με πιο αυστηρές εντολές το επόμενο διάστημα. Οι ιδιοκτήτες να κάνουν κουράγιο μέχρι την άνοιξη, που θα είναι καλύτερα τα υγειονομικά δεδομένα στη χώρα μας».
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

Επιπλέον, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε σχετικά με το νέο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας: “Πολύ σύντομα θα είμαι κοντά σας για να σας ανακοινώσω θετικές εξελίξεις στο θέμα του Αστυνομικού Μεγάρου”.

ΕΝΤΑΣΗ ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Να σημειωθεί πως λίγο μετά την άφιξη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ομάδα 10-15 ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο πέταξε τρικάκια με μηνύματα αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Αμεσα επενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και τα άτομα τράπηκαν σε φυγή.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Η ΠΑΤΡΑ

Μάλιστα, σήμερα το πρωί σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, παρόντος του Υπουργού Βασίλη Κικίλια, η Πάτρα απασχόλησε αρκετά, καθώς εξετάζεται από που προήλθαν τα κρούσματα με τα μεταλλαγμένα στελέχη, με τις εικασίες να κάνουν λόγο πως εισήλθαν στην πόλη από το λιμάνι.