Πάτρα: Η δημοτική αρχή Πελετίδη «απαντά» σε αντιπάλους με έργα σημεία αναφοράς – ΦΩΤΟ
Σημαντικά έργα υποδομών βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πάτρα με τη δημοτική αρχή του Κώστα Πελετίδη, να στοχεύει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη.
Το τελευταίο διάστημα διεξάγεται στην πόλη μας μια μεγάλη συζήτηση για τον τουρισμό με τη δημοτική αρχή να εκτιμά ότι η αντιπολίτευση κάνει προσπάθεια να της χρεώσει «μια πολιτική που δήθεν «απωθεί» τους τουρίστες από την πόλη».
Η παράταξη του Κώστα Πελετίδη ζητά από τον πατραϊκό λαό να αναλογιστεί «ποιοι είναι αυτοί που μιλούν και τι έκαναν τόσα χρόνια για την πόλη. Αυτοί είναι που έθαψαν, πέρα από την εργασία, ό,τι σχετίζεται με τη ζωή και την εικόνα της πόλης».
Μια πόλη παραλιακή, που μέχρι σήμερα εμποδίζεται από φράκτες, ντουβάρια, να ακουμπά τη θάλασσα και ήθελαν και ένα τρένο να τη διχοτομεί. Οι πολιτικές που υπηρέτησαν, γκρέμισαν τα νεοκλασικά και έφτιαξαν εκτρώματα με την αντιπαροχή, εγκατέλειψαν όλα τα ιστορικά ακίνητα. Ακόμα και από περιόδους που το χρήμα έρευσε στην πόλη, π.χ. το 2006 με την Πάτρα–Πολιτιστική Πρωτεύουσα, δεν έμεινε τίποτα.
Είναι ξεκάθαρο ότι η δημοτική αρχή της Πάτρας, όταν μιλά για τουρισμό, δεν μιλά για τα «κέρδη των λίγων, αλλά για μια Πάτρα στο ύψος των ονείρων μας, για κάλυψη των αναγκών της πόλης μας και των Πατρινών, μια Πάτρα που πολλοί θα ήθελαν να την επισκεφτούν και να γνωρίσουν τη φιλοξενία μας. Με τους εργαζόμενους του Δήμου, αγωνιζόμενοι μαζί με τον πατραϊκό λαό, μπήκαμε μπροστά και δώσαμε μάχες γι’ αυτά που δικαιούμαστε. Πετύχαμε νίκες και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό».
Υπενθυμίζουν δε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ότι η παραλιακή ζώνη τον Ιούλιο του 2018, με νόμο δόθηκε στον Δήμο Πατρέων. Για το κομμάτι του εμπορικού λιμανιού, συνεχίζεται η διεκδίκηση.
«Το τρένο που ήθελαν να περάσει επιφανειακά, πήρε τον δρόμο του, δεν θα διχοτομήσει την πόλη, υπογειοποιείται μέχρι την Κανελλοπούλου. Κερδίζουμε δημόσιο χώρο επιφανειακό, σχεδιάζουμε γραμμικό πάρκο, ποδηλατόδρομο. Είμαστε σε εγρήγορση για να μην έχουμε πισωγυρίσματα, διεκδικούμε το κομμάτι από Κανελλοπούλου έως το Ρίο» αναφέρεται χαρακτηριστικά από τη δημοτική αρχή.
Σε όλη την πόλη, είναι σε εξέλιξη μια σειρά έργα, που κάνουν την Πάτρα πιο λειτουργική, πιο ελκυστική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Οι σταφιδικές αποθήκες στις Ιτιές μετατρέπονται σε πολιτιστικό–αθλητικό-εκθεσιακό χώρο. Οι συνοικίες αποκτούν ζωή.
Τα Παλαιά Σφαγεία μετατράπηκαν σε κέντρο πολιτισμού, με αναφορά στο καρναβάλι και τον καραγκιόζη.
Ο Λαδόπουλος θα γίνει διοικητήριο, Μουσικό Σχολείο, Χώρος Πολιτισμού, Παιδικός Σταθμός.
Το Εργοστάσιο Τέχνης μετατρέπεται σε Συνεδριακό Χώρο.
Στη δημοτική βιβλιοθήκη γίνεται ανακαίνιση του ισογείου, νεανική βιβλιοθήκη.
Το Αρσάκειο ολοκληρώνεται και σε πολύ λίγο θα είναι εκεί το νέο Δημαρχείο.
Στη Μανιακίου, στην πρώην Εμπορική Σχολή, δημιουργήθηκε ένας μοναδικός Παιδικός Σταθμός.
Ανακατασκευάζεται το Θέατρο Απόλλων.
Αναζωογονείται η Πλατεία Γεωργίου.
Το Παλαιό Νοσοκομείο στην Ανω Πόλη, μετατρέπεται σε Κέντρο Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς.
Βρίσκεται σε εξέλιξη η Ανάπλαση της Ανω και της Κάτω Πόλης, η ανακατασκευή των κλιμάκων.
Το Νότιο Πάρκο είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής στην πόλη μας.
Προχώρησε η ανάπλαση του έλους της Αγυιάς, με ανοικτό θέατρο στο κάμπινγκ.
Θα ανακατασκευαστεί το κολυμβητήριο, με αθλητικούς χώρους γύρω του.
Εγιναν και γίνονται, αναπλάσεις στα Προσφυγικά, στα Ζαρουχλέικα, στα Καντριάνικα, στη Γούβα.
Εχουν αποδοθεί και αποδίδονται προς χρήση μια σειρά Πλατείες, στα Ανω Συχαινά, στον Αγ. Αλέξιο στο Κ.Υ. Βορείου Τομέα, η Πλατεία Ανδρούτσου στο Βλατερό, η Πλατεία Ωκεανίδων στην παραλία Προαστίου, η Πλατεία Ελευθερίας Προσφυγικών, η Πλατεία στην Αιδηψού–Κολχίδος στα Ζαρουχλέικα, στο Μπεγουλάκι, στην Ανθούπολη, στην Αγία Αλεξιώτισσα, στην παραλία.
Επιπλέον, η πόλη έχει γίνει πόλος έλξης αθλητικών διοργανώσεων, καθώς και αθλητικού και προπονητικού τουρισμού, πράγμα που έχει να κάνει με την αμέριστη φροντίδα προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το Παμπελοποννησιακό Στάδιο κ.ο.κ.
Στην Πάτρα έχουν πραγματοποιηθεί έξι συνεχόμενα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου με τον Ολυμπιονίκη μας Μίλτο Τεντόγλου, να δηλώνει για το Παμπελοποννησιακό ότι είναι ένα στάδιο που όμοιό του δεν υπάρχει στην Αθήνα.
Με τα έργα που αναφέρθηκαν, αλλά και με πολλά ακόμα, στον Δήμο πιστεύουν ότι διανύουμε μια δημιουργική περίοδο που φαίνεται από παντού, η δυναμική της αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα. «Είμαστε σημείο αναφοράς. Αυτό εξηγεί και τη συνεχή αύξηση της επισκεψιμότητας που έχει η πόλη μας. Φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία των επαγγελματιών, είχαμε 12% αύξηση του τουρισμού. Τυχαίο; Χτίζουμε την Πάτρα στο ύψος των ονείρων μας, με την υλοποίηση όλων των έργων που είναι σε εξέλιξη και τα έργα που θα ενταχθούν σε χρηματοδοτήσεις και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Ετσι αντιμετωπίζουμε την Πάτρα, έτσι αντιμετωπίζουμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Ως ανθρώπους που πρέπει να ζήσουν σε ποιοτικό περιβάλλον και όχι ως κινητά ”πορτοφόλια”» τονίζουν.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News