Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνουν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας για τον νόμο Κεραμέως, παρά τα περιοριστικά μέτρα.
Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:
«Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Πάτρας, όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν την μάχη μαζί με την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο Κεραμέως, να αποσυρθεί η τροπολογία που περιλαμβάνει την ισοτίμηση των πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων με αυτά των ΑΕΙ και για να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα ασφάλειας.
Η Κυβέρνηση αδιαφορώντας πλήρως για το τι έλεγαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και η υπόλοιπη ακαδημαϊκή κοινότητα ψήφισε αυτό νομοσχέδιο, δεν απέσυρε την τροπολογία για τα πτυχία και ανακοίνωσε πως το εαρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο θα γίνει εξ αποστάσεως και συνεπώς οι φοιτητές θα καλεστούν να ξανα-αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα της τηλεκπαίδευσης απομακρυσμένοι για ένα ακόμα εξάμηνο από τους χώρους των σχολών τους.
Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις, μέσα από τις πορείες μας, μέσα από τις παρεμβάσεις θα συνεχίσουμε αυτήν την μάχη μέχρι τέλους. Μέχρι, δηλαδή, να μην εφαρμοστεί καμία πτυχή του νόμου Κεραμέως, μπλοκάροντας οποιαδήποτε ισοτίμηση πτυχίων, απαιτώντας να ανοίξουν οι σχολές μας με ασφάλεια!
Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και συνολικά τον λαό της Πάτρας, σήμερα στις 13:00 στην πλ. Γεωργίου στην πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων, με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News