Πάτρα: Τρέχει να προλάβει η Πρόεδρος του Ρίου – Τι ζητά η Μπετιχαβά για το γήπεδο

Ξεκινά το σημαντικό έργο βελτίωσης υποδομών στο δημοτικό γήπεδο Ρίου αλλά η πρόεδρος της κοινότητας Νικολίτσα Μπετιχαβά εκφράζει ανησυχίες για το αν θα διορθωθούν όλα τα προβλήματα.

Ρίο

Ευχάριστες εξελίξεις για τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Πάτρας και τους αθλητές τους έρχονται το επόμενο διάστημα καθώς θα αλλάξει ο τάπητας σε τρία γήπεδα. Τα όποια ζητήματα γραφειοκρατικής φύσης είχαν παρουσιαστεί, τελικά ξεπεράστηκαν και σύντομα θα προχωρήσουν οι αλλαγές στα γήπεδα των Βραχνεΐκων, των Ζαρουχλεΐκων και του Ρίου.

Τα τρία δημοτικά γήπεδα είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και φαίνεται πως αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την αντικατάσταση του τάπητα που είναι επιτακτική ανάγκη να συμβεί. Παράλληλα δουλειά πιάνει και ο ανάδοχος εργολάβος για τις βελτιώσεις που έχουν εγκριθεί για όλα τα δημοτικά γήπεδα της Πάτρας με κονδύλι 2.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, παρά την ευτυχή εξέλιξη, εκφράζονται και ανησυχίες τουλάχιστον από την πλευρά του Ρίου. Η πρόεδρος της κοινότητας Νικολίτσα Μπετιχαβά έχοντας διαγνώσει προβλήματα που υπήρχαν στο γήπεδο, θεωρεί πως με αφορμή την έναρξη των έργων θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να λυθούν. Μάλιστα, η κ. Μπετιχαβά είχε εκφράσει αυτές τις ανησυχίες και σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, τονίζει σήμερα στην «Πελοπόννησο» η Πρόεδρος της κοινότητας Ρίου:

«Οταν βρέχει το γήπεδο του Ρίου θυμίζει παραλία και αυτό οφείλεται στην αλόγιστη χρήση που έγινε από το 2014 και έπειτα. Πριν την τοποθέτηση του νέου τάπητα, χρειάζεται να γίνουν εργασίες κατά πλάτος των κλίσεων του γηπέδου ώστε να υπάρχει εύκολη απορροή των όμβριων υδάτων. Επιπλέον, τα κανάλια απορροής του νερού είναι γεμάτα με καουτσούκ καθώς δεν έχουν καθαριστεί ποτέ».

Επιπλέον, η κ. Μπετιχαβά εκφράζει ανησυχίες και για το χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών:

«Με βάση τη μελέτη, η περάτωση των εργασιών αναμένεται σε 180 ημέρες. Όμως, έχουμε δει σε άλλα γήπεδα, όπως στο Σαραβάλι, ότι η ανακατασκευή διήρκησε πάνω από ένα χρόνο και αυτό θα σημαίνει αποχή των αθλητών και των ομάδων από τον αγωνιστικό χώρο. Θέλουμε να μας απαντήσουν από τη δημοτική αρχή για την ανακατασκευή του υπεδάφους, τι θα γίνει με τις κλίσεις, αν θα γίνει προμήθεια νέων πάγκων και τερμάτων αλλά και φυσικά αν θα καθυστερήσουν τα έργα. Μόνο στον Αετό Ρίου αθλούνται πάνω από 200 άτομα, μικροί και μεγάλοι σε ηλικία. Η ομάδα έχει παρόμοια κριτήρια με της δημοτικής Αρχής, δηλαδή χαμηλό αντίτιμο συμμετοχής, φιλοξενεί παιδιά από ΤΕΒΑ και προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε οικογένειες. Αν το γήπεδο κλείσει πάνω από τέσσερις μήνες θα απομακρύνει από τον αθλητισμό πάνω από 140 παιδιά μόνο του Αετού».

Παράλληλα, ένα δεύτερο θέμα που θέτει στη δημόσια συζήτηση η κ. Μπετιχαβά είναι τι συμβαίνει με άλλες αθλητικές υποδομές για την περιοχή του Ρίου. Τον Φεβρουάριο του 2022, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης με τους αντιδημάρχους Ρίου και Αθλητισμού Β. Κατσακούλη και Τ. Πετρόπουλο είχαν επισκεφθεί την περιοχή στο πλαίσιο προγραμματισμού έργων σε παλιές και νέες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μέσω της «Π», η κ. Μπετιχαβά ζητά απαντήσεις για το αν θα υπάρχει πρόοδος για την ανακατασκευή του καταστραμμένου γηπέδου ανάμεσα στους δύο χώρους αποδυτηρίων, αλλά και αν θα συμβεί κάτι με το οικόπεδο που διαθέτει ο Δήμος κοντά στο ξενοδοχείο «Απόλλων», δίπλα από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, όπου είχαν γίνει υψομετρήσεις και άλλες τεχνικές εργασίες ώστε να φτιαχτεί εκεί αθλητικό κέντρο με γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος για την κατασκευή και κλειστού γηπέδου για ΑμεΑ που έχει ανάγκη η πόλη και ενδεχομένως θα μπορούσε να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.