Πένθος στο Ψάρι Βάρδας: Πέθανε ο Σπύρος Ψυχομάνης, ξάδελφος του πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργου
Ο εκλιπών, ομότιμος καθηγητής Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βάρδα Ηλείας

Εφυγε από τη ζωή την Κυριακή 9/3 ο ομότιμος Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, Σπυρίδων Ψυχομάνης. Ο εκλιπών ήταν πρώτος ξάδελφος του πολύ γνωστού διαιτητή, που διατέλεσε και πρόεδρος στην ΚΕΔ, Γιώργου Ψυχομάνη.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025, στη 1μμ στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στην Αρχαία Νεμέα.
Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Βάρδα της Ηλείας το 1956 και έμενε στο Ψάρι. Αλλωστε σε αυτό το χωριό μένουν ακόμα ή κατάγονται πολλοί Ψυχομάνηδες, όπως ο Κώστας, αδελφός του εκλιπόντος.
Ο Σπύρος, που ήταν πολύ γνωστός και σε νομικούς κύκλους στην Πάτρα, τελείωσε το δημοτικό σχολείο στη Βάρδα το έτος 1968. Στη συνέχεια ήρθε στην Πάτρα και φοίτησε στο Β΄ Γυμνάσιο αρρένων Πατρών, απ’ όπου πήρε απολυτήριο το 1974. Αμέσως μετά εισήχθη, κατόπιν επιτυχών εξετάσεων, στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το Φεβρουάριο 1979.
Ακολούθησαν μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Justus Liebig του Giessen της Δυτικής τότε Γερμανίας, όπου και αναγορεύθηκε διδάκτωρ το 1983, έχοντας υποβάλει ως διδακτορική διατριβή τη μελέτη «Die fehlerhafte Personengeselschaft im griechischen und deutschen Recht» (Dissertation, Giessen 1983).
Έχοντας αποκτήσει άδεια ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος από το 1984, άσκησε αρχικά δικηγορία στην Αθήνα μέχρι και το 1992, οπότε μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, λόγω του διορισμού του ως λέκτορα στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Έκτοτε υπήρξε μέλος του ΔΣΘ και δικηγόρος Θεσσαλονίκης, διατελέσας και νομικός σύμβουλος τράπεζας και καθηγητής νομικών μαθημάτων στη σχολή αξιωματικών της ελληνικής αστυνομίας.
Το 1997 εξελίχθηκε σε επίκουρο καθηγητή, το 2001 σε αναπληρωτή καθηγητή και το έτος 2006 σε καθηγητή πρώτης βαθμίδας, του τομέα εμπορικού και οικονομικού δικαίου, του τμήματος Νομικής του ΑΠΘ.

Ο πρώην αρχιδιαιτητής Γ. Ψυχομάνης
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News