Πιερρακάκης σε βρετανικό μέσο: Δείτε τι έκανε η Ελλάδα για τους εμβολιασμούς
«Ελπίζουμε ότι αυτό θα παίξει ρόλο στην αύξηση της συμμετοχής στο εμβολιαστικό πρόγραμμα», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης.
Υπό τον τίτλο «Κοιτάξτε το ελληνικό μοντέλο για να αυξήσετε το ποσοστό του εμβολιασμού των εφήβων κατά του κορονοϊού», ο Έλληνας υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξηγεί στη βρετανική εφημερίδα «inews» τη «μαγική συνταγή» με την οποία η ελληνική κυβέρνηση παροτρύνει τους νέους να προστατευτούν από τη νόσο Covid.
Η κυβέρνηση παρέχει δωρεάν σε νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών, που θα εμβολιαστούν κατά της Covid μία χρεωστική κάρτα, αξίας 150 ευρώ και σε έφηβους, 15 έως 17 ετών, δωρεάν 50 GB δεδομένων. Με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα κατάφερε να ενισχύσει το ποσοστό εμβολιασμού κατά της Covid σε έφηβους και νέους, όπως επισημαίνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
«Φτάσαμε στο σημείο που έπρεπε να κάνουμε μια προσέγγιση, όπου θέλαμε να δώσουμε κίνητρα στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, αλλά επίσης θέλαμε να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι υπέφεραν πολύ από τις συνέπειες της Covid-19 χάνοντας την κοινωνική αλληλεπίδραση με τους φίλους τους κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς τους», είπε ο Έλληνας υπουργός.
«Ελπίζουμε ότι αυτό θα παίξει ρόλο στην αύξηση της συμμετοχής στο εμβολιαστικό πρόγραμμα», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης.
Στη Βρετανία, ενώ η χορήγηση του ποσού των 150 ευρώ σε άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών που αποφασίσουν να εμβολιαστούν κατά της Covid φέρνει γκρίνια στους υπουργούς της κυβέρνησης Τζόνσον, το πρόβλημα της χαμηλής συμμετοχής μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων προκαλεί έντονη ανησυχία.
Αν και το 60% των νέων, ηλικίας 18 έως 25 ετών, έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, μόλις το 12% των ατόμων ηλικίας 12 έως 17 ετών έχουν εμβολιαστεί. Την ίδια ώρα, τα ημερήσια κρούσματα κατά μέσο όρο φθάνουν τις 40 χιλιάδες.
H Eλλάδα, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, κατάφερε να υπερπηδήσει κάποια εμπόδια στο εμβολιαστικό πρόγραμμα του πληθυσμού από τότε που κυκλοφόρησαν τα ενέσιμα σκευάσματα κατά του κορονοϊού.
Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν ένα εμπόδιο στην χορήγηση του εμβολίου της Pfizer, για την διατήρηση του οποίου απαιτούνται πολικές θερμοκρασίες- μείον 70 βαθμούς Κελσίου.
Για να ξεπεράσει αυτή την πρόκληση, η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποίησε τα logistics που χρησιμοποιούν οι γαλακτοβιομηχανίες για την παράδοση γάλακτος σε ολόκληρη τη χώρα.
«Το εμβόλιο της Pfizer διαρκεί πέντε ημέρες χωρίς να καταψυχθεί στους μείον 70 βαθμών Κελσίου», είπε ο κ. Πιερρακάκης.
«Έτσι σκεφτήκαμε: Δεν μοιάζει με αυτόν τον αλγόριθμο που χρησιμοποιούν τα σούπερ μάρκετ για την παράδοση φρέσκου γάλακτος; Στην πραγματικότητα, εφαρμόσαμε την ίδια προσέγγιση για την διανομή του εμβολίου και λειτούργησε», πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News