Ranis: Παρουσίαση μέσω instagram στην ελαιοκαλλιεργεια Αχαΐας

Η ποικιλία ελιάς Πατρινή (γνωστή και ως Κουτσουρελιά) θα αποτελέσει το κύριο θέμα της διαδικτυακής εκπομπής «Λάδι στη φωτιά», που θα προβληθεί μέσω Instagram από το λογαριασμό της Oliverse (@oliversegr – https://www.instagram.com/oliversegr/ ). Tο συγκεκριμένο «ζωντανό» επεισόδιο θα μεταδοθεί αυτή την Τέταρτη, 7 Απριλίου 2021, στις 7 το απόγευμα. Σκοπός του επεισοδίου αυτού είναι η ανάδειξη της εν λόγω ποικιλίας και του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που παράγεται από αυτήν, καθώς και η αναβάθμιση του στην ευρύτερη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού. Οι «τηλεθεατές» θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά της Πατρινής, μέσα από την παρουσίαση 17 ξεχωριστών εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων από ισάριθμους παραγωγούς. Ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και το νεοαφιχθέν «Ranis», προϊόν  του πατρινού γεωπόνου κου Σπύρου Αναγνωστόπουλου.

Τα προηγούμενα χρόνια η συγκεκριμένη ποικιλία είχε βρεθεί στην αφάνεια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι καταναλωτές να την βρουν στα ράφια των καταστημάτων ως επώνυμο εμφιαλωμένο μονοποικιλιακό εξ. π. ελαιόλαδο. Όμως το τελευταίο διάστημα, διάφοροι ελαιοπαραγωγοί  «επένδυσαν» στην Πατρινή, στοχεύοντας στην ποιότητα τόσο του περιεχομένου όσο και της συσκευασίας των προϊόντων τους. Η Oliverse μετά από πολύμηνη ερεύνα συγκέντρωσε, ανέλυσε και κατέγραψε τα δεδομένα που χρειάζονταν για την τεκμηρίωση της ιδιαιτερότητας της.  Ο Παναγιώτης Παπανικολόπουλος * και ο Κωνσταντίνος Τσορώνης **, ιδρυτικά στελέχη της Oliverse, μέσα από 4 χρόνια επίσημων εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα και 32 προβεβλημένων επεισοδίων της εκπομπής τους «Λάδι στη φωτιά» μοιράζονται την προσήλωση τους στην ανάδειξη της μοναδικότητας κάθε ελληνικής ποικιλίας ελιάς.

Όσοι λοιπόν επιθυμούν να ανακαλύψουν ή να ξαναγνωρίσουν την Πατρινή, ας ακολουθήσουν τον επίσημο λογαριασμό της Oliverse στο Instagram (@oliversegr – https://www.instagram.com/oliversegr/ ).

  • Ο Παναγιώτης Παπανικολόπουλος είναι γαστρονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων, γευσιγνώστης και μέλος του Εργαστηρίου Γεωγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου Ο Κωνσταντίνος Τσορώνης είναι χημικός – Ελαιολόγος, σύμβουλος παραγωγής και ποιότητας ελαιολάδου και μέλος του Εργαστηρίου Γεωγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου