Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Από τον Σεπτέμβριο έρχεται σε όλα τα σχολεία

Στο πέμπτο κατά σειρά μάθημα σεξουαλικής αγωγής του Πρότυπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά συνδέθηκαν διαδικτυακά η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός κυρία Ζέττα Μακρή, η Γενική Γραμματέας Σίσσυ Γκίκα, το οποίο παρακολουθούν μαθητές της Γ’ Γυμνασίου.
Η Υπουργός και η Υφυπουργός απάντησαν σε ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τον κεντρικό στόχο τους που είναι να εφοδιαστούν οι μαθητές με δεξιότητες ζωής, ήπιες δεξιότητες και δεξιότητες ψηφιακού γραμματισμού (δεξιότητες του 21ου αιώνα), καθώς και σχετικά με τις επιμέρους θεματικές που διδάσκονται ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο πιλοτικά σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, με σχεδιασμό να εφαρμοστούν στα σχολεία όλης της χώρας από το επόμενο σχολικό έτος.
Στη συζήτηση οι μαθητές μίλησαν για την εμπειρία τους από την πρώτη φετινή εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και για το συγκεκριμένο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News