Υλικά
2 κ. σ. ελαιόλαδο
85 γρ. ψιλοκομμένη πανσέτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. τσαγιού σέλινο ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
2 φλ. τσαγιού νερό
800 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
1 φλ. τσαγιού φασόλια
2 φλ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 κ. γλ. ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων
2 κ. γλ. αλάτι
2/3 φλ. τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε την πανσέτα και σοτάρετε για 2- 3 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε τα κρεμμύδια και το σέλινο και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά ακόμη.
Βήμα 4
Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε για λίγο ακόμη στη φωτιά.
Βήμα 5
Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου, το νερό και τις ντομάτες και αφήστε να σιγοβράσουν.
Βήμα 6
Προσθέστε τα φασόλια, το λάχανο, το κόκκινο πιπέρι, το ιταλικό καρύκευμα και αλάτι, ανακατέψτε και αφήστε να βράσουν για 45 λεπτά.
Βήμα 7
Προσθέστε τα ζυμαρικά, αυξήστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για επιπλέον 15 λεπτά.
Βήμα 8
Σερβίρετε και γαρνίρετε με λίγο ελαιόλαδο, τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News