Στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ μιλά σήμερα ο πρωθυπουργός – Σε ποιες κοινωνικές ομάδες στοχεύει

Τι θα πει στην ομιλία του στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΟΝΝΕΔ

Με το βλέμμα στο μέλλον, με τον αέρα της νέας γενιάς να τον περιτριγυρίζει αλλά και με στόχευση να έρθει πιο κοντά και να τον εμπιστευτούν ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες οι οποίες αποτελούν το βασικό «κλειδί» που θα «ξεκλειδώσει» τον στόχο της αυτοδυναμίας, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σήμερα στις 16:45 στην έναρξη του τριήμερου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Παράλληλα, ο νέος γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης θα παραδώσει την σκυτάλη της προεδρίας στον διάδοχό του – μοναδικό υποψήφιο Ορφέα Γεωργίου- ο οποίος και θα περιγράψει τους άξονες που θα οδηγήσουν τη νεολαία της ΝΔ στην «Ελλάδα του 2030» όπως είναι το βασικό θέμα του γαλάζιου συνεδρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δείξει όχι μόνο ότι αφουγκράζεται και καταλαβαίνει τις αγωνίες των νέων, αλλά θα επιχειρήσει με εξαγγελίες να πείσει ότι δεν μένει στα λόγια και όταν έχει κάτι χειροπιαστό και μετρημένο τότε το ανακοινώνει. Στην ομιλία του, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, θα επιχειρήσει να περιγράψει τη σύγχρονη πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην χώρα μας με νέες θέσεις εργασίας μέσα από τις επενδύσεις κολοσσών της πληροφορικής και όχι μόνο, οι οποίες είναι και ποιοτικές και καλοπληρωμένες. Ο πρωθυπουργός θα στείλει το μήνυμα της νέας Ελλάδας που έχει τις νέες και τους νέους στο επίκεντρο, δίνοντάς τους τα απαραίτητα «εργαλεία» για να πρωτοπορούν και να καινοτομούν.

Στεγαστικό πρόγραμμα για νέους
Με στόχο την απόκτηση φθηνής στέγης για την νέα γενιά που ταλανίζεται από δυσκολίες στο ξεκίνημα του φοιτητικού αλλά και επαγγελματικού της βίου, ο πρωθυπουργός να αφιερώσει ένα μέρος την ομιλίας τους στους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής που στόχο έχουν να επιλύσουν το χρόνιο πρόβλημα της ακριβής αλλά και δυσεύρετης στέγης για τους νέους, μειώνοντας το κόστος διαβίωσης. Και οι άξονες του προγράμματος αυτού θα είναι:

Αξιοποίηση ανεκμετάλλευτης περιουσίας του δημοσίου
Κίνητρα σε ιδιοκτήτες για αξιοποίηση των ακινήτων τους, αφού πρώτα τα εκσυγχρονίσουν και μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα να τα διαθέτουν σε νέους
Κατασκευή φθηνής και ανταγωνιστικής φοιτητικές στέγης μέσω ΣΔΙΤ
Επιδότηση επιτοκίου για δάνειο αγοράς α’ κατοικίας.
Επιδότηση ενοικίου με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια με έμφαση στη φοιτητική κατοικία
Μακροχρόνια μίσθωση και αγορά σπιτιού στη συνέχεια με έκπτωση τιμής ίσης με τα καταβαλλόμενα ενοίκια (rent to own).
Ανέγερση οικιστικών συγκροτημάτων με σύμπραξη ΟΑΕΔ-ιδιωτών και διαμοιρασμό των σπιτιών στη συνέχεια κατά 50% στους ιδιώτες για πώληση και 50% στον ΟΑΕΔ για εκχώρηση σε νέα ζευγάρια.
Νέοι, αγρότες και μεσαία τάξη

Εκτός όμως από την προσπάθεια προσέγγισης των νεανικών κοινών, η οποία θα αποτυπωθεί στην ολότητά της σήμερα στο συνέδριο, το Μέγαρο Μαξίμου εστιάζει σε κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω συνθηκών και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα.

Έτσι, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη στήριξη των αγροτών, οι οποίοι ξεπερνούν τις 500.000 πανελλαδικώς αλλά και εν γένει του πρωτογενούς τομέα με την αξιοποίηση χρημάτων που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είτε μέσα από απευθείας χρήματα από το αποθεματικό κρίσης είτε από τα προγράμματα του δεύτερου πυλώνα της ΚΑΠ, ενώ και ο νέος τύπος αιτήσεων για αγροτικές επιδοτήσεις ( ύψους 2,2 δις ετησίως) μέσω του gov.gr φαίνεται ότι αποδίδει ήδη καρπούς, ακολουθώντας μία διαδικασία που είναι απολύτως διαφανής.

Τέλος, η κυβερνητικές πρωτοβουλίες στοχεύουν στη στήριξη της μεσαίας τάξης, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί σημαντικά. Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται ήδη, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, των φόρων και των εισφορών, οι δύο αυξήσεις στον κατώτατο μισθό μέσα στο 2022, η αλλαγή της νομοθεσίας υπέρ των εργαζομένων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση επεξεργάζεται και άλλα σχέδια για περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Πηγή: newsbeast.gr