Συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους με 20 επιβάτες στο Τενεσί ΦΩΤΟ
Τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία της περιοχής. Η κατάσταση κάποιων χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Συναγερμός σήμανε την Κυριακή 8 Ιουνίου στην πολιτεία Τενεσί των ΗΠΑ, όταν εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Havilland Canada DHC-6 Twin Otter με 20 επιβαίνοντες συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το Περιφερειακό Αεροδρόμιο της Τουλαχόμα.
Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία και την Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας του Τενεσί, 16 έως 20 επιβάτες βρισκόντουσαν στο αεροσκάφος τη στιγμή της συντριβής, ενώ αρκετοί τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία της περιοχής. Η κατάσταση κάποιων χαρακτηρίζεται κρίσιμη, ενώ οι έρευνες και η διάσωση συνεχίζονται στην περιοχή.
Σοκαριστικές εικόνες
Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media αποτυπώνουν τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης: το αεροσκάφος φαίνεται σπασμένο στα δύο, με αποκομμένο φτερό και διαλυμένη ουρά. Το σημείο της συντριβής έχει αποκλειστεί από τις αρχές, με τη συμμετοχή πυροσβεστών, αστυνομίας και ομάδων διάσωσης.
Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν εκπαιδευτικού χαρακτήρα και χρησιμοποιείτο συχνά για πτήσεις εκπαίδευσης αλεξιπτωτιστών στην περιοχή. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν επρόκειτο για εκπαιδευόμενους αλεξιπτωτιστές, πλήρωμα ή άλλους επιβάτες.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το περιστατικό, σημειώνοντας ότι το αεροσκάφος κατέπεσε περίπου στις 12:45 μ.μ. τοπική ώρα (20:45 ώρα Ελλάδας), λίγο μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο της Τουλαχόμα. Σε ανακοίνωσή της, η FAA γνωστοποίησε πως έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.
Η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) αναμένεται να αναλάβει επίσης μέρος της έρευνας, εστιάζοντας στην κατάσταση του αεροσκάφους, τις καιρικές συνθήκες, αλλά και στην εμπειρία του πληρώματος.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News