ΣΥΡΙΖΑ: Διασπαστική η Αθήνα, ενωτική η Πάτρα – Συζήτηση στα όργανα, όχι στα social
Συνεχίζονται οι εκκλήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να πρυτανεύσει η ενότητα
Μια ακόμα ηχηρή παρέμβαση στον εμφύλιο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε χθες, αυτή τη φορά από τον συντονιστή της ΝΕ Αχαΐας Μιχάλη Σιδηρόπουλο, ο οποίος με δηλώσεις του στον Peloponnisos FM 104,1 έστειλε μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματος να διαφυλάξει την ενότητα και να επιστρέψει στον οδικό χάρτη που είχε αποφασιστεί προεκλογικά.
Ο κ. Σιδηρόπουλος τόνισε ότι μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία, το κόμμα αποφάσισε στην Κεντρική του Επιτροπή να προχωρήσει άμεσα σε ανάδειξη νέου προέδρου -όπως κι έγινε- και παράλληλα, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές να μπει σε τροχιά έκτακτου συνεδρίου τον προσεχή Νοέμβριο.
Φτάσαμε στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, όπου δυστυχώς τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος παρακολουθούν έναν πόλεμο από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έφτασε στην παραπομπή προς διαγραφή τεσσάρων κορυφαίων στελεχών.
Η σημερινή ηγεσία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης να κρατήσει την ενότητα με νύχια και με δόντια, τόνισε ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε ένα ενιαίο κόμμα και έτσι πρέπει να προχωρήσει.
Ο συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε ακόμα τη δραματική κοινή δήλωση των Αχτσιόγλου, Χαρίτση και Ηλιόπουλου για ενότητα, καλώντας όλες τις πλευρές να ρίξουν άμεσα τους τόνους και να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία για να λυθούν τα ζητήματα στα όργανα, όπως πρέπει και όχι μέσα από τα κανάλια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του μέλους της ΝΕ Αχαΐας Ιερόθεου Μουρίκη, ο οποίος τόνισε ότι νιώθει απογοήτευση παρακολουθώντας τεκτενόμενα. «Κάποια πράγματα είναι αξίωμα για κόμματα αρχών. Και ένα από αυτά είναι πως πολιτική δεν παράγεται με κραυγές στα social media και στα κανάλια» είπε ο κ. Μουρίκης, που σημείωσε ότι τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτραχυνθεί σε διαλυτικά φαινόμενα, για τα οποία ευθύνονται λίγοι άνθρωποι και από την πλευρά του προέδρου και από την πλευρά της «Ομπρέλας».
Θύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Και το 2015, με την απόσχιση της ομάδας Λαφαζάνη, αποχώρησαν 25 βουλευτές, το 1/3 της Κεντρικής Επιτροπής και σχεδόν τα 2/3 της τότε κυβέρνησης.
«Τα πράγματα θέλω να πιστεύω ότι θα σταματήσουν εδώ όπως έχουν, γιατί μια διάσπαση δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον λαό. Αν όμως κάποιοι θέλουν να αποχωρήσουν, είναι προσωπική τους επιλογή, αλλά για εμένα θα είναι το ίδιο αδικαιολόγητη» τόνισε ο κ. Μουρίκης.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News