Τέμπη: Νέες ενδείξεις για την πυρόσφαιρα φέρνουν πιο κοντά νέες διώξεις – Τι δήλωσε ο πατέρας θύματος ΒΙΝΤΕΟ
Επίσκεψη στον ανακριτή της υπόθεσης για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη πραγματοποίησε ο δικηγόρος και πατέρας θύματος Αντώνης Ψαρόπουλος, αφήνοντας αιχμές για καθυστερήσεις αλλά και νέες ενδείξεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέες ποινικές διώξεις.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (7/5) ο Αντώνης Ψαρόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί από τον εφέτη ανακριτή για την εξέλιξη της ανάκρισης στην υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την ενημέρωση, ο κ. Ψαρόπουλος, που έχει χάσει το παιδί του στο δυστύχημα και συμμετέχει ως πολιτική αγωγή, ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Τόνισε ωστόσο με έμφαση ότι θεωρεί «θέμα χρόνου» την απόδοση ευθυνών σε υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης.
Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στην παράδοση στον ανακριτή της έκθεσης του καθηγητή Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Αθανάσιου Κωνσταντόπουλου, σχετικά με τη δημιουργία της πυρόσφαιρας και την εξέλιξη της φωτιάς που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών. Ο καθηγητής, σύμφωνα με τον κ. Ψαρόπουλο, απορρίπτει ως αιτία τα έλαια σιλικόνης, τα οποία είχαν αναφερθεί σε προηγούμενες εκτιμήσεις. Η συγκεκριμένη τεχνική ανάλυση έχει ήδη ενσωματωθεί στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ (Ειδικός Οργανισμός Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών).
Ο κ. Ψαρόπουλος χαρακτήρισε την έκθεση «ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα», επισημαίνοντας ότι ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω διώξεις, κυρίως σε στελέχη της Hellenic Train που εμπλέκονται στη διαχείριση των συρμών και την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάτρα: Ενοχή για μέλη της Διοίκησης της «Αχαϊκής», αναμένονται βαριές ποινές ΒΙΝΤΕΟ
Απατεώνες με λεία μισού εκατομμυρίου ευρώ, με δράση στη Δυτική Ελλάδα ΦΩΤΟ
Παραδόθηκε ο δράστης μαχαιρώματος στην Πάτρα
Κασμίρ: Εξαπέλυσε πυραύλους η Ινδία, τουλάχιστον 11 νεκροί, η αντίδραση Τραμπ ΒΙΝΤΕΟ
Ο καιρός σήμερα 7/5: Πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες, η πρόγνωση για την Πάτρα
Πάτρα: Βίασε ανήλικη με αναπηρία, μήνυσε την οικογένειά της
Πρωτοποριακό σύστημα πυρανίχνευσης στην Δυτική Ελλάδα: 18 ψηφιακά «μάτια» κατά πυρκαγιών
Η Αχαΐα στο πλάνο ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων – Τι αφορά
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News