Θεσσαλονίκη – Mεταπνευμονοϊός HMPV: Διασωληνωμένο το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, καθησυχαστικός ο Γεωργιάδης

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη,  νοσηλεύεται ο 71χρονος το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κινεζικού ιου HMPV, στην Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη - Mεταπνευμονοϊός HMPV: Διασωληνωμένο το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, καθησυχαστικός ο Γεωργιάδης

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη, με συμπτώματα πνευμονίας νοσηλεύεται 71χρονος, που ταυτοποιήθηκε ως το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, του κινεζικού ιού HMPV

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας υπεβλήθη σε τεστ και διαγνώστηκε μέσα στη ΜΕΘ με τον ιό HMPV που αυτή τη στιγμή είναι σε έξαρση στην Κίνα. Νοσηλεύεται σε απομόνωση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κόρη του ασθενούς πήγε στην Κίνα για ολιγοήμερες διακοπές και, λίγες μέρες αφότου επέστρεψε, αρρώστησε ο πατέρας της.

Σημειώνεται πως αρχικά, ο ασθενής απευθύνθηκε σε ιδιωτική κλινική, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, τελικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Εκεί επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του και διασωληνώθηκε.

Τι λέει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ο μεταπνευμονοϊός δεν είναι καινούργιος, είναι γνωστός ιός που προσβάλλει ανθρώπους με επιβαρυμένη υγεία ή μικρά παιδιά».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «αυτή τη στιγμή έχουμε ζητήσει την ενδελεχή ανάλυση του κρούσματος. Να δούμε αν υπάρχει κάποιο στέλεχος που δεν γνωρίζαμε ή έχει κάποια χαρακτηριστικά επικίνδυνα. Από την ώρα που στην Κίνα υπάρχει αυτή η επιδημία, δεν υπάρχει περίπτωση να μην διαδοθεί. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί».

Ο υπουργός Υγείας παρατήρησε, επίσης, ότι «μετά τις γιορτές είναι αυξημένη η πίεση. Φέτος έχουμε πολύ λιγότερα κρούσματα covid και γρίπης και λιγότερες εντατικές κατειλημμένες από κορονοϊό και γρίπη. Η πίεση στο ΕΣΥ ήταν πολύ λιγότερη, μετά τις γιορτές αναμένεται μια πίεση που πάντα γίνεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός: Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του κινεζικού ιού HMPV

Πάτρα: Ανατροπή με τον μαθητή σε σχολική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, αποφάσεις σήμερα για τις ποινές

Πάτρα: Παραιτήσεις για την υπεξαίρεση στους δικηγόρους – Έλεγχος σε βάθος

Σοκ στην Ηλιούπολη: Καθηγητής συνελήφθη για γενετήσιες πράξεις με 14χρονη μαθήτρια, τα μηνύματα και το ραντεβού

Εξοικονομώ 2025 – Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα, οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

ΒΙΝΤΕΟ εκτός ελέγχου φωτιά στο Λος Αντζελες, απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 30.000 κάτοικοι