Το μπαχαρικό που καίει λίπος, σε κάνει να μην πεινάς και πρέπει πάντα να υπάρχει στο πρωινό σου

ΚΑΝΕΛΑ

Η πολύτιμη ποικιλία του μπαχαρικού που καίει λίπος που πρέπει να συνοδεύει κάθε πρωινό σου.

Η θαυματουργή κανέλα! Είναι από τα πιο διαδεδομένα αρωματικά μπαχαρικά στην κουζίνα μας, δίνει γλυκύτητα σε κέικ και μπισκότα, αλλά και ως συστατικό εμπλουτίζει αφεψήματα από βότανα, ζεστά ροφήματα μέχρι τον καφέ και το γάλα σου. Υπάρχουν εκείνοι που την περιλαμβάνουν στα φαγητά σου και φυσικά αν προστεθεί στο γιαούρτι ή πασπαλίσει τα φρούτα σου αναβαθμίζει κάθε γεύση.

Τo ήξερες πως η κανέλα έχει πολλά οφέλη, ειδικά για τη σιλουέτα μας; Πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά, θα σε βοηθήσει επίσης να χάσεις βάρος, γιατί έχει την ικανότητα να αποφεύγει την πλήρη αφομοίωση των σακχάρων στο έντερο, καιει εύκολα το λίπους, ελέγχει τη νευρική πείνα και είναι χρήσιμη για τη μείωση του σακχάρου και της χοληστερόλης στο αίμα. Θες κι άλλα;

Κανέλα δεν είναι μόνο 1

Η κανέλα είναι στην πραγματικότητα διαθέσιμη σε δύο ποικιλίες που διαφέρουν ως προς τη γεύση και την περιεκτικότητα σε κουμαρίνη, μια ουσία που υπάρχει στην κανέλα, η οποία όταν λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες μπορεί επίσης να έχει σοβαρές αντενδείξεις.

Το μπαχαρικό που καίει λίπος, σε κάνει να μην πεινάς και πρέπει πάντα να υπάρχει στο πρωινό σου

1.Kανέλα Κεϋλάνης

Είναι η πιο πολύτιμη και ποιοτική ποικιλία. Με καταγωγή από τη Σρι Λάνκα, καλλιεργείται επίσης στη Μαλαισία, την Ινδονησία και τη Μαδαγασκάρη. Έχει ένα γλυκό, ευχάριστο και λεπτό άρωμα που το καθιστά ιδανικό για χρήση σε επιδόρπια. Περιέχει αρκετά χαμηλή ποσότητα κουμαρινών και αυτό επιτρέπει την καθημερινή κατανάλωση χωρίς αντενδείξεις. Εάν θέλεις να αρχίσεις να παίρνεις κανέλα καθημερινά για πρωινό ή ως συμπλήρωμα, αυτή είναι η παραλλαγή που πρέπει να επιλέξεις.

2.Κανέλα Cassia

Η κανέλα Cassia είναι εγγενής στην Κίνα. Έχει μια ευδιάκριτα γλυκιά, δυνατή και πικάντικη γεύση και αυτό την καθιστά ιδανική για χρήση σε αφεψήματα και ροφήματα από βότανα. Ωστόσο, η Cassia έχει πολύ υψηλή παρουσία κουμαρίνης, ίση με 63 φορές μεγαλύτερη από την κανέλα Κεϋλάνης.

Αρκετοί ευρωπαϊκοί οργανισμοί υγείας και ασφάλειας έχουν επισημάνει πώς οι κουμαρίνες που λαμβάνονται σε υψηλές ποσότητες και για παρατεταμένες περιόδους μπορεί να είναι τοξικές για το ήπαρ . Η ανεκτή ημερήσια δόση κουμαρίνης είναι 0,1 mg ανά kg σωματικού βάρους. Για το λόγο αυτό, η κανέλα Cassia μπορεί να καταναλωθεί σε μικρές ποσότητες και σε σποραδικές περιπτώσεις, για παράδειγμα σε ένα επιδόρπιο που τρώγεται μια συγκεκριμένη μέρα, αλλά όχι ως καθημερινή διατροφική συνήθεια.

Τα οφέλη της κανέλας

Η κανέλα αποτελείται από νερό, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σάκχαρα και λίπη. Έχει πολλά μέταλλα και βιταμίνες , όπως σίδηρο, ασβέστιο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο και σελήνιο, και στη συνέχεια βιταμίνες Β, βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνες Ε και Κ. Η κανέλα έχει εξαιρετικές ιδιότητες για την υγεία και την ευεξία του οργανισμού, και συγκεκριμένα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της σιλουέτας και στην απώλεια βάρους. Μεταξύ των ιδιοτήτων και των ευεργετικών του επιδράσεων βρίσκουμε:

-αντιοξειδωτική δράση
-αντιβακτηριακή λειτουργία
-αντισηπτική λειτουργία
-υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα
-βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στη θέρμανση του σώματος
-αποφεύγει την πλήρη αφομοίωση των σακχάρων στο έντερο
-υποστηρίζει την απορρόφηση του ασβεστίου
-μειώνει τη χοληστερόλη
-μειώνει την υπέρταση
-έχει νευροπροστατευτικές και διεγερτικές λειτουργίες του μυαλού
-σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα
-βοηθά στην καύση των λιπιδίων
-έχει χορταστική δύναμη και μειώνει την όρεξη

Το μπαχαρικό που καίει λίπος, σε κάνει να μην πεινάς και πρέπει πάντα να υπάρχει στο πρωινό σου

1. Λεμόνι και κανέλα: Κάθε πρωί μισή ώρα πριν το πρωινό και κάθε βράδυ μετά το δείπνο πίνε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι και κανέλα. Άσε το νερό σχεδόν να βράσει, στύψε το λεμόνι και βύθισε ένα ξυλάκι κανέλας. Ας το για 10 λεπτά και μετά πιες το.

2. Μέλι και κανέλα: Μια παραλλαγή του προηγούμενου ροφήματος περιλαμβάνει τη χρήση μελιού αντί λεμονιού. Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι θα προσθέσει επίσης τις πολλές του ιδιότητες στο τσάι από βότανα.

3. Κουρκουμάς και κανέλα: Ένα άλλο πολύ αγαπημένο τσάι από βότανα περιλαμβάνει τη χρήση ενός άλλου μπαχαρικού με ισχυρές αρετές, του κουρκουμά, ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιφλεγμονώδη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να εμποτίσεις τα μπαχαρικά, ακόμα και σε σκόνη, και στη συνέχεια να φιλτράρεις το νερό. Μπορείς επίσης να προσθέσεις τζίντζερ .

4. Καφέ και κανέλα: Υπάρχουν και εκείνοι που χρησιμοποιούν την κανέλα ως υποκατάστατο της ζάχαρης στον καφέ. Εάν δεν σου αρέσει να το πίνεις πικρό και δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις στέβια ή χαρούπι για παράδειγμα, μπορείς να δοκιμάσεις να αναμίξεις ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα στο φλιτζάνι του καφέ. Θα είναι πιο γλυκό και θα έχεις όχι μόνο τα οφέλη της αποφυγής της ζάχαρης, αλλά και τα αδυνατιστικά οφέλη της ίδιας της κανέλας.

Για οικιακή χρήση η κανέλα που επιλέγεται συνήθως γίνεται σε σκόνη, γιατί είναι πιο πρακτική. Η έκδοση stick όμως περιέχει καλύτερα το άρωμα και το διατηρεί για περισσότερο χρόνο, καθώς δεν έχει υποβληθεί στη διαδικασία λείανσης.