Βιασμός 14χρονης στον Πειραιά από 4 Ρομά: Πολίτης εντόπισε σε άθλια κατάσταση το κορίτσι

Το κοριτσάκι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού, εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση, ωστόσο επιθυμούσε να επιστρέψει πίσω στο συγκεκριμένο περιβάλλον

Βιασμός 14χρονης στον Πειραιά από 4 Ρομά: Πολίτης εντόπισε σε άθλια κατάσταση το κορίτσι

διαίτερα ανησυχητική κρίνεται η ψυχολογική κατάσταση της 14χρονης που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τέσσερις Ρομά, μετά από ραντεβού που της έκλεισε ένας εξ αυτών μέσω TikTok.

Το κοριτσάκι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού, εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση, ωστόσο επιθυμούσε να επιστρέψει πίσω στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Όπως εξήγησε στο protothema.gr ο Πρόεδρος του Χαμόγελου, Κώστας Γιαννόπουλου, αυτό, όσο κι αν προκαλεί απορία, είναι ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, αφού τα παιδιά που βρίσκονται σε μια τέτοια θέση, συχνά έχουν πέσει και θύματα εκφοβισμού και εκβιασμού από τους δράστες, προκειμένου να μη μιλήσουν. Αυτό έχει συμβεί και στην περίπτωση της 14χρονης, πράγμα που αποτυπώνεται και στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί από την αστυνομία, αφού ο 20χρονος από τους κατηγορούμενους βαρύνεται και με το αδίκημα της απειλής, αφού τρομοκράτησε το κορίτσι, λέγοντάς της ότι θα της κάνει κακό σε περίπτωση που αποκάλυπτε όλα όσα συνέβησαν.

Το χρονικό της αποκάλυψης της φρίκης και η ευαισθητοποιημένη πολίτης

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, υπήρξε κλήση τις πρωινές ώρες της 3ης Ιουλίου 2025 στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 από πολίτη, η οποία ζήτησε τη βοήθεια και κατευθύνσεις. Η γυναίκα συνάντησε το κοριτσάκι σε άθλια κατάσταση στο Κερατσίνι. Παρέμεινε κοντά στο κορίτσι και κάλεσε ζητώντας βοήθεια.

Η πολίτης βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με ψυχολόγο της γραμμής και κατάφερε να την εμπιστευτεί το παιδί, που της εκμυστηρεύτηκε ότι έφυγε από το σπίτι του την προηγούμενη ημέρα και διανυκτέρευσε με άτομα Ρομά, με τα οποία και συνευρέθηκε.

«Παρά τις προσπάθειες η 14χρονη αρνήθηκε κατηγορηματικά να μιλήσει με την Ψυχολόγο του Οργανισμού. Ωστόσο ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ανηλίκων από «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», όπου δόθηκαν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και τονίστηκε η σοβαρότητα της κατάστασης» αναφέρει το Χαμόγελο, υπενθυμίζοντας ότι λίγες εβδομάδες πριν, ανάλογο περιστατικό υπήρξε και με μία έφηβη, που εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση στην Ομόνοια.

Συνελήφθησαν και οι τέσσερις Ρομά

Νωρίτερα, οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ συνέλαβαν και τους τέσσερις εμπλεκόμενους της υπόθεσης. Αρχικά συνελήφθησαν οι τρεις Ρομά, ηλικίας 16, 17 και 18 ετών, που εμπλέκονται στην υπόθεση. Στη συνέχεια συνελήφθη και ο 20χρονος, που φέρεται να είναι αυτός που έστησε την παγίδα με ραντεβού μέσω TikTok, συνελήφθη αφού παρουσιάστηκε αυτοβούλως σε ΑΤ.

Το κορίτσι κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα τον βιασμό της. Όταν οι αστυνομικοί άκουσαν την ανατριχιαστική περιγραφή της ανήλικης, τη μετέφεραν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη 14χρονη διαπιστώθηκε σεξουαλική επαφή χωρίς, όμως, να διευκρινίζεται από πόσα άτομα.

Η 14χρονη υποβλήθηκε και σε εξετάσεις για το αν της έδωσαν ναρκωτικά και τα αποτελέσματα αναμένονται, με το κορίτσι να λέει στους αστυνομικούς ότι οι δράστες είχαν καπνίσει τσιγάρα κάνναβης αλλά εκείνη όχι.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε, επίσης, ότι η ανήλικη φέρει εκδορές στο αριστερό χέρι, τον αυχένα και το πόδι της.

Παράλληλα τα ρούχα που μάζεψε η 14χρονη έχουν σταλεί στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκειμένου να εξεταστούν για ίχνη DNA

Την παρέσυραν μέσω TikTok
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο εφιάλτης ξεκίνησε όταν η κοπέλα γνώρισε έναν εκ των δραστών -Ρομά- στο Tik Tok και συμφώνησαν να συναντηθούν. Έτσι και έγινε. Ο δράστης συναντήθηκε με την ανήλικη, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του και εκείνος τη μετέφερε στο σπίτι του.

Τα όσα συνέβησαν εκεί ξεπερνούν και την πιο αρρωστημένη φαντασία. Στον χώρο εμφανίστηκε μετά από λίγο ο αδερφός του άνδρα, και ακόμα δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις από τους τέσσερις νεαρούς, την ακινητοποίησαν και τη βίασαν διαδοχικά. Ο τέταρτος από τους νεαρούς φέρεται να ήταν στο μπαλκόνι όσο ο ομαδικός βιασμός ήταν σε εξέλιξη. Η κοπέλα ήταν ανίκανη να αντιδράσει ενώ φέρεται να μην μπορούσε ούτε να φωνάξει.