Υποκλοπές: Αίτημα Τουλουπάκη από την ΑΔΑΕ να ελέγξει αν παρακολουθείται από την ΕΥΠ
Η κίνηση αυτή της Ελ. Τουλουπάκη έρχεται μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της ΑΔΑΕ για ελέγχους στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας
Αίτημα προς την ΑΔΑΕ, με το οποίο ζητάει να ελεγχθεί εάν είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ από το 2019 έως σήμερα, κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, διευρύνοντας έτσι τον κατάλογο των προσώπων που εξετάζεται αν είχαν μπει στο στόχαστρο των υποκλοπών από την ΕΥΠ και το Predator.
Δύο νέες καταγγελίες
Σημειώνεται ότι χτες αργά το βράδυ ο δικηγόρος της Ελένης Τουλυπάκη και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μαντζουράνης είχε προαναγγείλει -χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα- την προσφυγή της Ελένης Τουλουπάκη στην ΑΔΑΕ καθώς και ενός ακόμα δεύτερου προσώπου που «κινείται στον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας».
«Δυο εμβληματικές προσωπικότητες, ένας άνδρας και μια γυναίκα θα κάνουν καταγγελία στην ΑΔΑΕ. Δύο νέα πρόσωπα εμβληματικά της ελληνικής κοινωνίας θα κάνουν μία καταγγελία ο ένας αύριο (σ.σ.: σήμερα), μία ο άλλος μεθαύριο (σ.σ.: αύριο) για παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Το ένα από την πολιτική και τη δημοσιογραφία και το άλλο είναι Δικαιοσύνη. Δεν θα πω ονόματα. Θα τα δείτε» είπε ο κ. Μαντζουράνης μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra Channel.
Έλεγχοι της ΑΔΑΕ στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας
Η κίνηση αυτή της Ελένης Τουλουπάκη έρχεται λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της ΑΔΑΕ για ελέγχους στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας από κλιμάκια με επικεφαλής τον ίδιο τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Χρήστο Ράμμο.
Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Ράμμος με επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ζητάει εμπλουτισμό του αιτήματός του με συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνων προκειμένου να μπορέσει να κάνει έλεγχο μέσω των παρόχων κινητής τηλεφωνίας για τυχόν παρακολούθηση βουλευτών, στρατιωτικών, δικαστικών και δημοσιογράφων.
Σημειώνεται ότι η Ελένη Τουλουπάκη είχε τεθεί στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την έρευνά της για το σκάνδαλο Novartis, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία (3-2) όχι για τους χειρισμούς της στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά με την κατηγορία της μη άμεσης διαβίβασης στη Βουλή τριών έγγραφων αναφορών-καταθέσεων εγγράφων, εναντίον δύο μελών της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είχαν καταθέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Βασίλης Κεγκέρογλου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News