Ζυμαρικά με μπρόκολο και σκόρδο

Υλικά

450 γρ. ζυμαρικά

450 γρ. μπρόκολο

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Παρμεζάνα τριμμένη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2

Πέντε λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος βρασμού τους προσθέστε το μπρόκολο.

Βήμα 3

Σουρώστε μαζί με το μπρόκολο και τοποθετήστε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

Βήμα 4

Στην ίδια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο με τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και λίγο αλάτι, για περίπου 3- 4 λεπτά.

Βήμα 5

Ρίξτε το σκόρδο στα ζυμαρικά και ανακατέψτε ελαφρώς να πάει παντού.

Βήμα 6

Γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.