Υλικά
350 γρ. ριγκατόνι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 μικρά κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα σε μισοφέγγαρα
Αλάτι και πιπέρι
1 φλ. τσαγιού τυρί πεκορίνο τριμμένο
1/3 φλ. τσαγιού μέντα ψιλοκομμένη
1 κ. σ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 3- 4 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τα κολοκυθάκια και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 10- 12 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίξτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, καλύψτε με τα κολοκυθάκια και το πεκορίνο και συμπληρώστε με δύο κουταλιές από το νερό που χρησιμοποιήσατε για να βράσετε τα ριγκατόνι, μέχρι να καλύψετε τα ζυμαρικά.
Βήμα 5
Προσθέστε τη μέντα και το χυμό λεμόνι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 6
Σερβίρετε με τριμμένο πιπέρι και επιπλέον τυρί (προαιρετικά).
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News