Υλικά
300 γρ. ζυμαρικά
4 κ. γλ. κάπαρη
500 γρ. ώριμα ντοματίνια
1 κ. σ. ρίγανη
220 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε την κάπαρη μέχρι να γίνει τραγανή.
Βήμα 3
Αφαιρέστε την κάπαρη και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
Στο ίδιο λάδι προσθέστε τις ντομάτες και τη ρίγανη.
Βήμα 5
Στραγγίστε τον τόνο και προσθέστε τον στην σάλτσα.
Βήμα 6
Ρίξτε και δύο κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να βράσουν και τα ζυμαρικά.
Βήμα 7
Στραγγίστε τα ζυμαρικά, κρατώντας μια κούπα νερό στην άκρη, και προσθέστε τα στη σάλτσα με τον τόνο.
Βήμα 8
Ανακατέψτε καλά και αν δείτε ότι χρειάζεται επιπλέον υγρασία προσθέστε το νερό που κρατήσατε στην άκρη.
Βήμα 9
Δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι και προαιρετικά προσθέστε και πιπέρι.
Βήμα 10
Σερβίρετε και γαρνίρετε με την κάπαρη και λίγη ρίγανη.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News