«Rejection therapy»: Έχει να μας προσφέρει κάτι η «θεραπεία απόρριψης» του TikTok;

Υπάρχει περίπτωση να βρούμε κάποιου είδους πληρότητα μέσα από την απόρριψη;

aporripsi Φωτογραφία από Vie Studio (pexels.com)

Υπάρχει περίπτωση να βρούμε κάποιου είδους πληρότητα μέσα από την απόρριψη;

Το ξέρεις, το ξέρω, το ξέρουμε όλοι πως είμαι εκείνο το κορίτσι που απολαμβάνει να ανακαλύπτει trends στο TikTok, ειδικά εκείνα που συνδέονται με την αυτοπεποίθηση και το wellness, αλλά και τις σχέσεις της ζωής μας. Έτσι συνέβη και με το λεγόμενο «rejection therapy».

Το συγκεκριμένο trend, που μπορούμε στα ελληνικά να μεταφράσουμε ως «θεραπεία απόρριψης», ουσιαστικά προκαλεί τους χρήστες της εν λόγω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης να δοκιμάσουν όλα εκείνα που φοβούνται ότι θα φέρουν την απόρριψη στη ζωή τους, ώστε με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσουν μία κάποια ανοσία απέναντι στο δυσάρεστο συναίσθημα του να «τρώνε άκυρο».

Όλο αυτό μάλιστα, ξεκίνησε το 2012 από τον επιχειρηματία και ομιλητή Jia Jiang, που έγινε viral στο YouTube πριν από μερικά χρόνια, δοκιμάζοντας να βιώσει την απόρριψη μέχρι το σημείο που πια δε θα τον επηρέαζε, κάτι που του έδωσε και την ευκαιρία να καλλιεργήσει και να χτίσει μία καινούρια καριέρα, αφού πλέον είναι coach πάνω σε αυτόν ακριβώς τον τομέα, δείχνει στους ανθρώπους πώς να μην φοβούνται την απόρριψη στη ζωή τους.

aporripsi

Φωτογραφία από Alena Shekhovtcova (pexels.com)

Για να επιστρέψω στο TikTok, το «rejection therapy» έχει βρει πολλές και διάφορες εφαρμογές. Κάποια κοπέλα μπήκε σε ένα κατάστημα με στρώματα κρεβατιού και ζήτησε να πάρει έναν υπνάκο. Κάποια άλλη πήγε σε έναν άγνωστο και του ζήτησε εάν θα μπορούσαν να πεταχτούν για μία μπίρα στην κοντινή pub. Άλλη δοκίμασε να ζητήσει από τον barista της αγαπημένης της καφετέριας να μπει πίσω από τον πάγκο, για να φτιάξει μόνη της το ρόφημα της επιλογής της.

Όπως καταλαβαίνεις και μπορείς να υποθέσεις, όλα αυτά τα ερωτήματα αντιμετωπίστηκαν με ένα γιγάντιο «όχι», με μία απόρριψη, κάτι που –όπως δηλώνουν πολλοί χρήστες- τους έκανε να φοβούνται περισσότερο να «κυνηγήσουν» κάτι που θα ήθελαν και τους γέμισε μία αίσθηση επιτεύγματος, αν και μπορεί αρχικά να τους έφερε σε μία κάπως άβολη και αμήχανη θέση.

 

@travellingwithmelanin Day 1 of rejection therapy 😬 I asked to take a nap in a mattress store. It didn’t end how I expected! #rejectiontherapy #rejection #fearofrejection #selfdevelopment #fyp #exposuretherapy #personaldevelopment #sleep #personalgrowth #100daysofrejection ♬ Aesthetic – Gaspar

«Εάν φοβάσαι την απόρριψη, συχνά επιτρέπεις στον φόβο της απόρριψης να καθορίζει τι θα κάνει στην επόμενη κίνησή σου. Απορρίπτεις τον εαυτό σου πολύ νωρίτερα από ό,τι το κάνουν οι άλλοι άνθρωποι», αναφέρει ο Mr.Jiang.

Και ένα point το έχει, γιατί αρκετές φορές φοβόμαστε τόσο να διεκδικήσουμε μία θέση εργασίας, μία ευκαιρία, έναν άνθρωπο, ένα καινούριο άνοιγμα, μία αλλαγή στη ζωή μας, απλά και μόνο γιατί δεν αισθανόμαστε καθόλου σίγουρες πως αυτή η προσπάθεια δε θα συγκρουστεί με έναν τοίχο απόρριψης και έτσι, μπορεί να χάνουμε και πράγματα, εμπειρίες, σχέσεις και ανθρώπους που όντως θα μπορούσαμε να έχουμε στη ζωή μας.

Άρα, το σημαντικότερο που πρέπει να βάλουμε ως mental note μέσα στο μυαλό μας είναι πως η απόρριψη είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής, είτε μας αρέσει είτε όχι. Κάποιες φορές θα βιώνουμε αυτή την απογοήτευση, κάποιες άλλες όχι και αυτό είναι οκ.

via GIPHY

Αρκεί να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε σωστά και εποικοδομητικά την εκάστοτε απόρριψη.

7 μυστικά σωστής διαχείρισης

Αναγνώρισε πως η απόρριψη είναι κομμάτι της ζωής, κάποια πράγματα δεν είναι «γραφτό» να συμβούν.

Αποδέξου αυτό που συνέβη, γιατί ο χειρότερος τρόπος να διαχειριστείς την απόρριψη είναι να κάνεις πως δε συνέβη ποτέ.

Επεξεργάσου τα συναισθήματά σου και μην τα ρίχνεις κάτω από το χαλάκι, γιατί η απόρριψη δε δικαιολογεί να πληγώνεις άλλους ανθρώπους.

Συμπεριφέρσου στον εαυτό σου με συμπόνια, είναι οκ να πάρεις λίγο χρόνο, για να φροντίσεις τον εαυτό σου, τη σωματική και ψυχική σου υγεία.

Μείνε υγιής, γιατί είναι εύκολο να χαθείς μέσα στην απόρριψη και να αρχίσεις να παραμελείς τον εαυτό και την υπόλοιπη ζωή σου.

Μην επιτρέψεις σε μία απόρριψη να καθορίσει ποια είσαι, να θυμάσαι πως θα μπορούσες να είσαι το πιο γλυκό ροδάκινο όλου του πλανήτη και πάλι θα υπήρχαν άνθρωποι που δε θα γούσταραν καθόλου τα ροδάκινα. Είναι οκ αυτό.

«Μεγάλωσε» μέσα από αυτή την εμπειρία, κάνε στον εαυτό σου την ερώτηση εάν μπορείς να μάθεις κάτι από την εκάστοτε απόρριψη, εάν μπορείς να γίνεις καλύτερη, εάν κάτι θα έπρεπε να αλλάξει.

Μία απόρριψη είναι, όχι το τέλος του κόσμου. Μπορεί να πονά, αλλά όπως και όλα τα υπόλοιπα, θα περάσει! Τραστ μι!

 

Με πληροφορίες από betterup.com και elitedaily.com

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ