Πάτρα: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα που κατέθεσε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα που κατέθεσε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, για το θέμα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας, συνεχίζει την υποχρηματοδότηση του συνόλου του Δημόσιου Τομέα της Υγείας, την υποστελέχωσή του.
Δεν παίρνει μέτρα για τη μείωση του συγχρωτισμού σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι χώροι δουλειάς.
Γνωρίζουμε ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της, τις αντιφατικές της ανακοινώσεις, τις πραγματικές αιτίες, που υπονομεύουν τον αναγκαίο και γρήγορο εμβολιασμό του λαού, ο οποίος από κοινωνική και κρατική ευθύνη, ανάγεται σε ατομική.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας παντού, εξαντλητική και προσωποποιημένη ενημέρωση, πλήρης προληπτικός έλεγχος για ενδεχόμενες εξαιρέσεις από τον εμβολιασμό.
Μόνο έτσι θα φύγει ο φόβος, η σύγχυση, ο ανορθολογισμός και θα έχουμε επιτυχία στον αναγκαίο εμβολιασμό.
Σήμερα, η υποχρεωτικότητα θα μπορούσε να εξετασθεί μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στην Υγεία και την Πρόνοια, κάτω από τις αυστηρές προϋποθέσεις, που αναφέραμε παραπάνω. Και, φυσικά, χωρίς αυτή η υποχρεωτικότητα να ανοίγει «παράθυρο» καταπάτησης συνταγματικών δικαιωμάτων, γενίκευσης ή ευκαιρίας για μέτρα σε βάρος εργαζομένων, στο πλαίσιο και των σημερινών ιδιωτικοποιημένων υπηρεσιών στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας. Χωρίς καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, με πρόσχημα τον κορωνοϊό, με απαγόρευση απολύσεων, πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που ήδη έχει «ξεσαλώσει», με μόνο πρακτικό αποτέλεσμα την τιμωρία εργαζομένων, αντί της ουσιαστικής αντιμετώπισης της πανδημίας και της προστασίας της υγείας, της ζωής.
Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού λοιπόν, ξεκομμένη από τη συνολική κοινωνική πολιτική στον τομέα της υγείας, δυστυχώς αξιοποιείται για να ενισχυθεί ο «κοινωνικός αυτοματισμός», αλλά και ο φόβος, η καχυποψία και ο ανορθολογισμός, ο οποίος καλλιεργείται και συνειδητά από διάφορους επιτήδειους».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News