Αιγιάλεια: «Δώστε παράταση μέχρι τις 3 π.μ., αλλιώς καταστρέφονται» – Αντιδράσεις για το ωράριο διασκέδασης
Εισήγηση Γ. Μπέσκου για το νυχτερινό ωράριο, βρίσκει σύμφωνους Συλλόγους και ιδιοκτήτες κέντρων

Διαστάσεις αρχίζει να παίρνει στην Αιγιάλεια, ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι στο φόρτε τους τα πανηγύρια και οι live εκδηλώσεις στα μαγαζιά, το «φαινόμενο» των συλλήψεων διοργανωτών εκδηλώσεων ή ιδιοκτητών καταστημάτων λόγω υπέρβασης ωραρίου για τη μουσική!
Την περασμένη Δευτέρα συνελήφθη πρόεδρος Χορευτικού Ομίλου γιατί η μουσική σε υπαίθρια εκδήλωση έπαιζε δυνατά μετά τις 2 τα μεσάνυχτα. Και υπήρξαν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις (πριν λίγες μέρες συνελήφθησαν ιδιοκτήτες μαγαζιών σε Ακολη και Σελιανίτικα), ενώ πολλοί Σύλλογοι που ετοιμάζουν πανηγύρια και πολλά μαγαζιά που κάνουν live, έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, γιατί το 2πμ τούς φαίνεται «λίγο» και ζητάνε λήξη μουσικής έστω στις 3 π.μ.
Σύμμαχός τους ο δικηγόρος και πολιτευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μπέσκος, που έστειλε επιστολή με αίτημα την τροποποίηση της Αστυνομικής Διάταξης 3/1996.
Αποδέκτες τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Τουρισμού, Ανάπτυξης, Εργασίας και Κοινωνικής Συνοχής, Υπουργείο Πολιτισμού.
«Η ισχύουσα Αστυνομική Διάταξη η οποία περιορίζει την αναπαραγωγή μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έως τις 2:00 π.μ., με δυνατότητα παράτασης υπό όρους έως τις 3:00 π.μ., έχει εξελιχθεί σήμερα σε εργαλείο ασφυξίας για δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες, εργαζομένους και τοπικές κοινωνίες σε όλη τη χώρα.
Τεκμηριωμένοι λόγοι για την αναγκαιότητα τροποποίησης της Διάταξης:
-Είναι παρωχημένη και ασύμβατη με τη σημερινή πραγματικότητα.
–Αγνοεί τις τοπικές ιδιαιτερότητες, εφαρμόζεται οριζόντια και άκαμπτα. Το ίδιο ωράριο ισχύει είτε πρόκειται για καλοκαιρινό beach bar, στην Αιγείρα ενδεικτικά, είτε για καφέ σε ορεινό χωριό. Δεν λαμβάνεται υπόψη αν πρόκειται για τουριστική περιοχή, αν υπάρχει εποχικότητα ή αν πρόκειται για υπαίθριο ή κλειστό χώρο.
-Θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση του τουριστικού και νυχτερινού επιχειρείν στην Αχαΐα.
Επιχειρήσεις στις παραλίες του Λόγγου, του Διακοπτού, της Καλογριάς, της Ροδοδάφνης της Ακολης, Ακράτας αλλά και νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης στην Πάτρα και της ευρύτερης περιοχής, βλέπουν τον κύκλο εργασιών τους να περικόπτεται δραματικά. Σε πολλές περιπτώσεις, η «χαμένη ώρα» (2:00–3:00) αντιστοιχεί στο 30–40% του ημερήσιου τζίρου.
Η εστίαση και η διασκέδαση απασχολούν κυρίως νέους ανθρώπους –ως προσωπικό. Το περιορισμένο ωράριο οδηγεί σε λιγότερες ώρες εργασίας, λιγότερους εργαζομένους, χαμηλότερα εισοδήματα.
Τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης ξεκινούν τα live προγράμματά τους στις 12:30 π.μ.,συνεπώς η υποχρέωση παύσης μουσικής στις 2:00 π.μ. καθιστά ασύμφορη ή αδύνατη τη λειτουργία τους.
Προτείνω τροποποίηση της Διάταξης, ώστε να προβλέπεται ρητά λειτουργία μουσικής έως τις 3:00 π.μ. σε τουριστικές περιοχές κατά την καλοκαιρινή περίοδο».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News