Αισιοδοξία για αύξηση της τουριστικής κίνησης 15%

Έρχονται Γάλλοι, Γερμανοί, Ελβετοί, Βαλκάνιοι

Αισιοδοξία για αύξηση της τουριστικής κίνησης 15%

Αύξηση, που ίσως αγγίξει και το 15% καταγράφουν οι προκρατήσεις των Ξενοδόχων της Αχαΐας για την καλοκαιρινή σεζόν με τους τουρίστες να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην περιοχή, η οποία όλα δείχνουν ότι και φέτος θα υποδεχτεί περισσότερους σε σχέση με πέρυσι.

Καταλύτης για την ανοδική πορεία της κίνησης αποτελεί το Αεροδρόμιο Αράξου, με νέες πτήσεις, από τον Απρίλιο. Με δεδομένο ότι από μπαίνουμε στον Ιούνιο, όπου επί της ουσίας ξεκινά η καλοκαιρινή σεζόν, η «Πελοπόννησος» μίλησε με δύο εκπρόσωπους του κλάδου οι οποίοι δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους .

Ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστος Κανελλής δήλωσε: «Ο Μάιος είναι περισσότερο αναγνωριστικός, καθώς ανοίγουν τα περισσότερα ξενοδοχεία και μπορώ να πω ότι υπήρχε μια ικανοποίηση για την κινητικότητα του μήνα χωρίς όμως να μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Σε ό,τι αφορά το τρίμηνο που έρχεται, με βάση τις προκρατήσεις, που έχουμε, υπάρχει μια αύξηση σε σχέση με πέρυσι, αλλά περιμένουμε να κάνουμε ταμείο στο τέλος της σεζόν, καθώς υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες». Αναφέρθηκε και στους λόγους της ανοδικής κίνησης, υπογραμμίζοντας:

«Είμαστε αισιόδοξοι για φέτος και αυτό είναι αφενός για τις νέες πτήσεις από το αεροδρόμιο του Αραξου που πρέπει όλοι να εκμεταλλευτούμε και αφετέρου τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια που ωθούν πολλούς να αποφεύγουν τα νησιά και να προτιμούν σε οδικούς προορισμούς». Σχετικά με την εθνικότητα των τουριστών, είπε: «Στην Αιγιαλεία παραδοσιακά έχουμε πολλούς Γάλλους, όμως φέτος είναι ακόμα περισσότεροι λόγω και των νέων πτήσεων από τον Αραξο. Επίσης έχουμε Γερμανούς και λίγους από τα Βαλκάνια».

Αισιοδοξία για αύξηση της τουριστικής κίνησης 15%

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων – Τουριστικών Καταλυμάτων, Εστίασης, Αναψυχής Δυτικής Αχαΐας Κώστας Ντεμίρης αναφέρθηκε στα μηνύματα , ου έχει λάβει ο κλάδος με αφορμή και την έναρξη των νέων δρομολογίων στο αεροδρόμιο του Αράξου. «Τα νέα δρομολόγια είναι πολύ σημαντικά και μας βοηθούν πολύ για να έχουμε και εμείς τουρίστες από άλλες αγορές. Για παράδειγμα, εγώ περιμένω σε λίγες μέρες ένα γκρουπ Γάλλων τουριστών που θα έρθει μέσω του Αράξου» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δ. Αχαΐας και πρόσθεσε: «Πρέπει να το αγκαλιάσουμε όλο αυτό το εγχείρημα, να διατηρηθούν τα δρομολόγια και τη νέα σεζόν, γιατί σίγουρα θα μείνουν αρκετοί τουρίστες στην Αχαΐα.

Ενδεικτικά, σας λέω ότι ο φετινός Μάιος πήγε καλύτερα σε σχέση με το 2024 και επίσης για το τρίμηνο Ιούνιος-Αύγουστος, οι κρατήσεις δείχνουν αύξηση που κινείται περίπου στο 10 με 15%». Αναφορικά με την προέλευση των τουριστών για την περιοχή, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων τόνισε: «Φέτος έχουμε περισσότερους Γάλλους, αλλά και Ιταλούς και είναι ενδεικτικό λόγω των πτήσεων στον Άραξο.

Ακόμα έχουμε Ελβετούς, αλλά και ορισμένους Έλληνες που έχουν κάνει κρατήσεις κυρίως για Ιούλιο και Αύγουστο».