Μπανανόψωμο με δάκρυα σοκολάτας

Υλικά

3 ώριμες μπανάνες

75 γρ. φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο

100 γρ. ζάχαρη

1 αβγό, χτυπημένο

1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ. γλ. μαγειρική σόδα

Αλάτι, για γεύση

185 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

90 γρ. δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ τοποθετήστε τις μπανάνες και με ένα πιρούνι πιέστε μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσετε ένα είδος πουρέ.

Βήμα 3

Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Βήμα 4

Ρίξτε τη ζάχαρη, το αβγό, τη βανίλια, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.

Βήμα 5

Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.

Βήμα 6

Γαρνίρετε με επιπλέον δάκρυα σοκολάτας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 50- 60 λεπτά.

Βήμα 7

Αφήστε να κρυώσει καλά πριν το κόψετε για να το σερβίρετε.