Η τεχνητή νοημοσύνη της DeepSeek αλλάζει το τοπίο στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία
Το υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας επιβεβαίωσε ότι οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών – China Mobile, China Unicom και China Telecom – υιοθετούν το AI της DeepSeek, προωθώντας τη διείσδυση της τεχνολογίας στον κλάδο.
![Η τεχνητή νοημοσύνη της DeepSeek αλλάζει το τοπίο στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία DeepSeek](https://pelop.gr/wp-content/uploads/2025/02/deepseek-auto-873x432.webp)
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall Motor, μαζί με κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας, ενσωματώνουν το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης (AI) της DeepSeek στα προϊόντα τους, αξιοποιώντας τις καινοτόμες δυνατότητές του.
Η Great Wall Motor, η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας που εισήχθη στο χρηματιστήριο, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι η πλατφόρμα AI της DeepSeek έχει ήδη ενσωματωθεί στο συνδεδεμένο σύστημα των οχημάτων της, γνωστό ως «Coffee Intelligence».
Με έδρα την επαρχία Hebei, η Great Wall Motor, που πήρε το όνομά της από το Σινικό Τείχος, είναι μία από τις δέκα μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας, ειδικευόμενη σε SUV και φορτηγά. Το 2024, η εταιρεία σημείωσε παγκόσμιες πωλήσεις 1,23 εκατομμυρίων οχημάτων.
Η ιστορία της ξεκινά το 1984 ως ένας μικρός τοπικός κατασκευαστής, προτού εξελιχθεί σε βιομηχανικό κολοσσό υπό την ηγεσία του Wei Jianjun. Το 1998, ιδιωτικοποιήθηκε και το 2003 εισήχθη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Σήμερα, διαθέτει πολλές μάρκες, όπως GWM, Haval, Wey, Tank, Poer και Ora, ενώ από το 2019 συνεργάζεται με τη BMW για την παραγωγή ηλεκτρικών Mini μέσω της κοινοπραξίας Spotlight Automotive.
Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει έδαφος
Το υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας επιβεβαίωσε ότι οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών – China Mobile, China Unicom και China Telecom – υιοθετούν το AI της DeepSeek, προωθώντας τη διείσδυση της τεχνολογίας στον κλάδο.
Παράλληλα, η DeepSeek φέρνει αναταράξεις στον τεχνολογικό τομέα, επηρεάζοντας την αγορά και κινητοποιώντας επενδυτές που σπεύδουν σε μετοχές εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, κατασκευαστών chip και παρόχων λογισμικού.
Δύο κινεζικές εισηγμένες εταιρείες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το DeepSeek προειδοποίησαν τους επενδυτές ότι η μελλοντική επιχειρηματική τους προοπτική παραμένει αβέβαιη. Η Capitalonline Data Service, εταιρεία cloud computing με έδρα το Πεκίνο, ανέφερε ότι έχει υιοθετήσει το DeepSeek-R1, ενώ η MeiG Smart Technology, με έδρα το Shenzhen και δραστηριότητα στον τομέα του IoT, βρίσκεται στα αρχικά στάδια της ενσωμάτωσης του AI.
Την ίδια στιγμή, τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Tencent και η Huawei ανακοίνωσαν επίσης την ενσωμάτωση της DeepSeek στα προϊόντα τους, ενισχύοντας την παρουσία της τεχνητής νοημοσύνης στις κινεζικές επιχειρήσεις.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News