KATSA Oil Olive: Επώνυμο αχαϊκό λάδι κατακτά ξένες αγορές
Η KATSA Oil Olive βραβεύθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον International Olive Oil Competition London
Δυο παγκόσμια βραβεία ποιότητας απέσπασε η αχαϊκή εταιρεία παραγωγής παρθένου ελαιόλαδου της οικογένειας Κατσαΐτη, στον International Olive Oil Competition London. Πρόκειται για την δεύτερη συνεχόμενη βράβευση της αχαϊκής εταιρείας στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό παραθένου ελαιόλαδου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λονδίνο.
Η οικογένεια Κατσαϊτη ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την ελαιοκομία από το 1932 κάνοντας φύτευση των πρώτων δενδρυλλίων. Σήμερα η Katsa Olive Oil είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που αποτελείται από την δεύτερη γενιά της οικογένειας, με τον Παναγιώτη Κατσαΐτη που είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση των ελαιώνων και τον γιο του Αναστάσιο που εκπροσωπεί την τρίτη γενιά και είναι υπεύθυνος για το τμήμα πωλήσεων, marketing και εύρεσης νέων πρακτικών επεξεργασίας καρπού.
Οπως εξηγεί στην «Π» ο Αναστάσιος Κατσαϊτης, λόγω των συχνών ταξιδιών του στο εξωτερικό, δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει το κενό που υπήρχε στην διεθνή αγορά, από καλής ποιότητας ελαιόλαδο. «Το 2016 χωρίς δεύτερη σκέψη διαλέξαμε να ακολουθήσουμε επαγγελματικά πλέον τον κλάδο της ελαιοκομίας. Προχωρήσαμε στην επέκταση των ελαιώνων μας στην ήδη υπάρχουσα βάση που κληρονομήσαμε από τον παππού και την γιαγιά. Εκτιμώντας την σκληρή δουλειά τους και την τεχνογνωσία που μας παρέδωσαν, πλέον η φωτογραφία τους, κοσμεί τις συσκευασίες των προϊόντων μας. Το 2019 με σωστές βάσεις και πρόγραμμα βγήκαμε στην εύρεση πελατών στις ξένες αγορές. Σε μικρό χρονικό διάστημα, το Brand Name «KATSA» το οποίο προέρχεται από το επίθετο της οικογένειας «Κατσαΐτη» κέρδισε σημαντικό έδαφος στην αγορά της Αγγλίας, Ισλανδίας και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Την τελευταία χρόνια έχουμε προσθέσει ποιοτικά προϊόντα και από άλλους παραγωγούς της περιοχής μας, οι οποίοι μας βοηθούν και αυτοί με την σειρά τους να αναδείξουμε τα ελληνικά προϊόντα σε όλο το εξωτερικό» τόνισε στην «Π» ο Αναστάσιος Κατσαΐτης.
ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Η φετινή χρόνια ήταν μια πρόκληση για την εταιρεία. «Επρεπε να διατηρήσουμε την ανοδική μας πορεία κρατώντας φυσικά την ποιότητα των προϊόντων μας σε υψηλό επίπεδο παρά τις μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες της φετινής χρονιάς», τόνισε ο Αναστάσιος Κατσαϊτης.
Katsa Olive Oil κατακτώντας μια παγκόσμια διάκριση το 2020 στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ευρώπη, πήρε το κίνητρο για να βελτιωθεί και να προσπαθήσει να κινηθεί σε βελτιωμένους τρόπους συγκομιδής και επεξεργασίας του καρπού της ελιάς.
Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
«Το θάρρος μας να τολμήσουμε νέες πρακτικές επιβεβαίωσε την τεχνογνωσία μας και καταφέραμε να κατακτήσουμε φέτος δυο παγκόσμια βραβεία στον ίδιο διαγωνισμό για τις δυό ποικιλίες ελαιολάδου μας. Σε ένα χώρο με μεγάλο ανταγωνισμό καταφέραμε να βρούμε την λύση για να ξεχωρίσουμε, η οποία είναι να προσπαθήσουμε να παντρέψουμε τις κλασικές πρακτικές που κληρονομήσαμε από τον παππού και τη γιαγιά με την νέα τεχνολογία του χώρου της ελιάς» τόνισε ο Αναστάσιος Κατσαΐτης.
Οσον αφορά στην εμπορική αξιοποίηση αυτού του πολύτιμου προϊόντος, σημείωσε ότι η Ελλάδα παρόλο που κατέχει την πρώτη θέση παγκόσμιως όσον αφορά στην ποιότητα του ελαιολάδου, υστερεί στην επιχειρησιακή του εκμετάλλευση. Ελπίζουμε η δίκη μας διάκριση να γίνει έναυσμα σε νέους παραγωγούς να ασχοληθούν εντατικά με τον χώρο της ελιάς» πρόσθεσε ο Αναστάσιος Κατσαΐτης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Ο πατρινός εφευρέτης Νικόλαος Πήττας που υπόσχεται τομή
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News