Κίνα: Εταιρία ακινήτων δεν δέχεται κάρτα ή μετρητά για αγορά σπιτιού αλλά… σιτάρι

Εταιρία στην Κίνα ανταλλάσσει σιτάρι με σπίτια αντί αγοράς με… χρηματική αξία.

Κίνα

Στην Κίνα εταιρία ακινήτων προωθεί διαφημίσεις όπου ανταλλάσσει ποσότητα σιταριού με…σπίτια, σύμφωνα με το  πρακτορείο Reuters.

Πιο συγκεκριμένα,  διαφήμιση της Central China Real Estate στη Χενάν, που προτρέπει τους αγοραστές να «ανταλλάξουν σιτάρι για ένα σπίτι», αναφέρει ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σοδειά τους, που τιμολογείται στα 2 γιουάν ανά catty (ή jin/τζιν), μια κινεζική μονάδα μάζας που αντιστοιχεί περίπου σε 500 γραμμάρια, ως προκαταβολή ύψους μέχρι και 160.000 γιουάν ($23,900.22) για ένα από τα ακίνητά της.

Μεσίτρια της εταιρείας, η οποία απάντησε στον τηλεφωνικό αριθμό που αναγράφεται στη διαφήμιση, ανέφερε ότι αυτή η προωθητική ενέργεια, που έχει στόχο κυρίως αγρότες της περιοχής, θα ισχύει έως τις 10 Ιουλίου.

Η εταιρεία στην κεντρική επαρχία της Κίνας, Χενάν, προσφέρει σπίτια σε τιμή από 600.000 έως 900.000 γιουάν, δήλωσε η μεσίτρια, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Εκπρόσωπος της Central China Real Estate δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο. Στο τέλος του περασμένου μήνα, άλλη διαφήμιση της Central China ανέφερε ότι αγοραστές κατοικιών σε άλλο συγκρότημα μπορούσαν να δώσουν προκαταβολές χρησιμοποιώντας τη σοδειά τους από… σκόρδα, στην τιμή των 5 γιουάν ανά catty.

Η τιμή στην χονδρική αγορά για το σκόρδο και το σιτάρι είναι 1,5 γιουάν ανά 500 γραμμάρια.

Οι εταιρείες ακινήτων προσπαθούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, ύστερα από τη «βουτιά» που κατέγραψαν οι συναλλαγές από τον Ιανουάριο έως το Μάιο, καθώς οι αυστηροί περιορισμοί της Κίνας για την COVID-19, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για μία βαθύτερη διόρθωση στον κλάδο των ακινήτων, σκιάζουν τον στόχο του Πεκίνου για οικονομική ανάπτυξη 5,5% το 2022.

Οι περισσότερες προωθητικές ενέργειες από τις εταιρείες περιλαμβάνουν δωρεάν χώρους στάθμευσης ή ανακαινίσεις μετά την αγορά.

Πόλεις σε όλη την Κίνα έχουν εισαγάγει εκατοντάδες μέτρα διευκόλυνσης της αγοράς ακινήτων, για να ενισχύσουν έναν κλάδο που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του συνολικού ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερη οικονομίας του κόσμο.