Λάρισα: Η μάνα στη φυλακή, ο «Γιάννης» αρνείται τα πάντα – Τα παιδιά δείχνουν τους βασανιστές τους
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της φρικτής κακοποίησης δύο μικρών παιδιών στη Λάρισα. Η μητέρα τους κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη, ενώ ο 50χρονος ταξιτζής που κατονομάστηκε από τα παιδιά, παραδόθηκε το πρωί στην Αστυνομία, αρνούμενος κάθε εμπλοκή.

Στη φυλακή οδηγήθηκε η 32χρονη μητέρα των δύο παιδιών ηλικίας 5 και 6 ετών, τα οποία αποκάλυψαν σημάδια σοβαρής κακοποίησης, έπειτα από την απολογία της στον εισαγγελέα Λάρισας. Σε βάρος της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Την ίδια στιγμή, ο 50χρονος ταξιτζής, τον οποίο φέρεται να έχουν κατονομάσει τα παιδιά ως βασανιστή τους κατά τις συνεδρίες με παιδοψυχίατρο, παραδόθηκε στις Αρχές συνοδεία του δικηγόρου του και αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, ενώ η υπεράσπισή του αναμένει να παραλάβει τη δικογραφία προκειμένου να τοποθετηθεί επισήμως.
Σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, μετά την εξέταση των δύο ανήλικων από παιδοψυχίατρο, η οποία κατέγραψε επιβαρυντικές μαρτυρίες που ενισχύουν την κατηγορία της σωματικής βλάβης ανηλίκου με πρόκληση έντονου σωματικού και ψυχικού πόνου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Ο πατέρας των παιδιών, επίσης κατηγορούμενος, θα απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα. Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας εντόπισαν σημάδια καψίματος και κακοποίησης στα σώματα των παιδιών. Ακολούθησαν καταθέσεις και μαρτυρίες που οδήγησαν στη σύλληψη της μητέρας και την ενεργοποίηση του εντάλματος για τον 50χρονο.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News