Μεσογειακή σαλάτα με φακές

Υλικά

1/2 φλ. τσαγιού κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1/2 φλ. τσαγιού ρεβίθια βρασμένα

1/2 φλ. τσαγιού αγγούρι ψιλοκομμένο

1/2 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση

1/2 φλ. τσαγιού φακές βρασμένες

1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 κ. γλ ξύδι

1 κ. σ. χυμό λεμονιού

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ. γλ. πιπέρι

1/2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο βάζο προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατέψτε.

Βήμα 2

Προσθέστε την πιπεριά, τα ρεβίθια, το αγγούρι, τα ντοματίνια, τις φακές και το μαϊντανό και βιδώστε το καπάκι.

Βήμα 3

Ανακινείστε καλά και τοποθετήστε στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.