Ντέρμπι οι εκλογές στον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας – Πρωτιά για τη ΔΑΚΕ

Η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίοιυ μετατράπηκε σε ντέρμπι καθώς κρίθηκε σε λίγες ψήφους. Η ΔΑΚΕ αναδείχθηκε και πάλι πρώτη δύναμη.

εκλογές

Στις κάλπες προσήλθαν χθες περίπου 1.800 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Πάτρας για να αναδείξουν το νέο ΔΣ του Συλλόγου τους, με τις εκλογές να μετατρέπονται σε ντέρμπι καθώς το αποτέλεσμα κρίθηκε σε λίγες ψήφους.

Η ΔΑΚΕ αναδείχθηκε πάλι πρώτη δύναμη, αλλά με μεγάλες απώλειες καθώς έλαβε 371 ψήφους, γεγονός που δείχνει το αποτέλεσμα των διαφορών του προηγούμενου διαστήματος. Τα μεγαλύτερα κέρδη από την εκλογική αναμέτρηση είχε η ΔΗΣΥ / ΑΚΕ, που ανήκει στην πρώην ΠΑΣΚΕ, η οποία ανέκτησε δυνάμεις και πήρε 354 ψήφους. Ακολουθεί η Αγωνιστική Συσπείρωση που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ και έλαβε 300 ψήφους ενώ το Αυτόνομο Δίκτυο που ανήκει πολιτικά στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 248 ψήφους. Τέλος, ο συνδυασμός «Μαζί» που αποτελείται από ριζοσπαστικές δυνάμεις έλαβε 180 ψήφους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, για το νέο διοικητικό συμβούλιο οι τέσσερις παρατάξεις λάμβαναν από 2 έδρες και η τελευταία 1 έδρα.

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (Στρούμπειο). Η προσέλευση στις κάλπες των εκπαιδευτικών που υπηρετούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ήταν αυξημένη. Γεγονός που ερμηνεύτηκε από τους συνδικαλιστές του χώρου ως απόδειξη της αγωνίας και της ανησυχίας που διακατέχει τον κλάδο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάμεσα σε αυτά είναι το χρόνιο πρόβλημα της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμους εκπαιδευτικούς. Επίσης ανοιχτό παραμένει το κεφάλαιο που αφορά στην αξιολόγηση και τα νέα λειτουργικά δεδομένα των σχολικών μονάδων. Κυρίαρχο αυτών είναι η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των δημοτικών σχολείων έως τις 6.00 το απόγευμα.
Αυτά ήταν τα θέματα που συζητούσαν με ζωντανό ενδιαφέρον οι εκπαιδευτικοί στα πηγαδάκια που σχημάτιζαν στο προαύλιο του 2ου δημοτικού σχολείου. Οι ίδιοι συζητούσαν τις παρενέργειες της πανδημίας και κυρίως τις συνέπειες που είχαν στους μαθητές και στην εκπαιδευτική διαδικασία η υπολειτουργία των σχολικών μονάδων τα δύο τελευταία χρόνια. Ολοι εύχονταν ο Σεπτέμβριος να μην επιφυλάσσει άλλες δυσάρεστες εξελίξεις που θα κρατήσουν και πάλι τους μαθητές μακριά από τις αίθουσες διδασκαλίας.