Ντοκουμέντο: Η μεταφορά του νεκρού άστεγου από εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας ΒΙΝΤΕΟ

Έχουν συλληφθεί ο μαγαζάτορας και οι δύο υπάλληλοί του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ το κατάστημα έχει σφραγιστεί

Ντοκουμέντο

Έχουν καταγραφεί οι στιγμές με τον άστεγο Ρουμάνο που βρέθηκε σήμερα (26/3) νεκρός μπροστά από εστιατόριο της Αθήνας. Ο μαγαζάτορας τονίζει: «Ήταν μέσα στο μαγαζί και τον βγάλαμε έξω για να πάρει αέρα», χωρίς να γνωρίζει πως ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός.

Στις δηλώσεις που έκανε στο newsit.gr για την υπόθεση με τον μυστηριώδη θάνατο του 57χρονου Ρουμάνου, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου επισήμανε τα εξής: «Ο άνθρωπος αυτός είναι γνώριμος της περιοχής, είναι άστεγος και χρήστης (σ.σ. ναρκωτικών).
«24 του μήνα γύρω στις 15:30 πήγα να αγοράσω ντομάτες και όταν έφτασα με πήραν από το μαγαζί και μου λένε ”έλα γρήγορα, ένας άνθρωπος έχει πέσει κάτω στη σκάλα”, μάλλον ο άνθρωπος ήθελε να πάει τουαλέτα», είπε αρχικά ο μαγαζάτορας και συμπλήρωσε:

«Όταν γύρισα πήγα να δω και είδα πολλά αίματα κάτω, τότε τον βγάλαμε έξω, γιατί δεν ήξερα αν έχει πεθάνει, για να πάρει αέρα και μετά κάλεσα την αστυνομία να έρθει να δει τι γίνεται. Ωστόσο πριν έρθει η αστυνομία καθαρίσαμε τα αίματα με χλωρίνη γιατί είναι εστιατόριο».

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος υποστήριξε για τον νεκρό άστεγο, ότι «εγώ δεν είπα στην αστυνομία ότι ήταν εξαρχής έξω, είπα ότι ήταν μέσα στο μαγαζί και ότι τον βγάλαμε έξω. Δεν ήξερα ότι θα έχω πρόβλημα, δεν μου έχει ξανά τύχει, ο άνθρωπος αυτός είναι γνώριμος της περιοχής, είναι άστεγος και χρήστης. Μετά πήγα στην αστυνομία, κατέθεσα, όπως και το προσωπικό και μετά μου έκλεισαν το μαγαζί μέχρι νεοτέρας».

Στο βίντεο φαίνονται οι άνθρωποι του εστιατορίου να μεταφέρουν τον 57χρονο εκτός καταστήματος και στη συνέχεια να παραλαμβάνει τη σορό του το ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ο μαγαζάτορας και οι δύο Σύροι υπάλληλοί του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ το κατάστημα έχει σφραγιστεί.

Το χρονικό
Το περιστατικό με τον 57χρονο Ρουμάνο άστεγο στο κέντρο της Αθήνας έγινε γνωστό στις 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν η αστυνομία ενημερώθηκε για ένα άτομο που ήταν χτυπημένο στη διασταύρωση των οδών Μάρνης και Καποδιστρίου.

Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί, βρήκαν τον 57χρονο πεσμένο στο πεζοδρόμιο μπρούμυτα και δεν μπορούσαν να διακρίνουν αν ήταν ζωντανός, καθώς και από τι προερχόταν το τραύμα. Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο, όπου το πλήρωμά του διαπίστωσε τον θάνατο του άστεγου και στη συνέχεια μετέφερε την σορό του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Πάνω από τον 57χρονο, βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης και δύο Σύροι εργαζόμενοι του εστιατορίου, οι οποίοι ανέφεραν ότι τον νεκρό τον βρήκαν στο πεζοδρόμιο, χωρίς να ξέρουν τι έχει συμβεί.

Στη συνέχεια, όμως, ο καταστηματάρχης ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο 57χρονος μπήκε στο μαγαζί και κατευθύνθηκε προς το υπόγειο με σκοπό να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.

Στη συνέχεια, ο άτυχος άνδρας πιθανόν να γλίστρησε στις σκάλες, με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου για το περιστατικό και έσπευσε στο σημείο.

Διαβάστε επίσης

Κατώτατος μισθός στα 880 ευρώ από 1η Απριλίου: Αναλυτικά ποιοι και τι αυξήσεις θα δουν στο πορτοφόλι τους, παραδείγματα

Πάτρα: Ισραηλινοί στο λιμάνι, επαφές με Κυβέρνηση και Υπερταμείο για διπλή επένδυση

Μέριμνα Θηλέων Πάτρας: Καρφί Σταθακόπουλου στην Εισαγγελία, «γίνεται τσουβάλιασμα όλων των παιδιών»

Αχαΐα: Αποκλειστική μαρτυρία στην «Π» για το «χτύπημα» σε ΑΤΜ

«Καιρός για γερά νεύρα – Τσατραφύλλιας, Μαρουσάκης και Τυράσκη προειδοποιούν: Σκόνη, λασποβροχές και καταιγίδες μέχρι… την Ανάσταση!»

Οδηγίες της Κομισιόν για περίπτωση πολέμου, προμήθειες επιβίωσης για 72 ώρες

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: ΕΔΕ από το υπ. Εθνικής Αμυνας, για τα υβριστικά συνθήματα της Σχολής Υπαξιωματικών του Ναυτικού ΒΙΝΤΕΟ

ΑΑΔΕ: Πότε «ξεχνά» ληξιπρόθεσμα χρέη, ποια και πως θα θεωρούνται «ανεπίδεκτα είσπραξης»