Ο Δασάρχης Πατρών περιγράφει στην «Π» τις στιγμές τρόμου που έζησε
Αγνωστες λεπτομέρειες της επίθεσης κατά του δασάρχη Πάτρας. Ατυχές χαραρκτηρίζον το περιστατικό οι «εισβολείς».
Ηρεμος, χθες, και έχοντας ξεπεράσει το αρχικό σοκ της προχθεσινής «εισβολής» 10 ατόμων στο γραφείο του, ο δασάρχης Πάτρας Σταύρος Βαρβατσούλης περιγράφει στην «Πελοπόννησο » τις ταραχώδεις στιγμές που έζησε, όταν ήλθε αντιμέτωπος με μέλη της «Αγωνιστικής Κίνησης Πάτρας» και των Επιτροπών Αγώνα Λεοντίου και Σκιαδοβουνίου, που αντιτίθενται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε προστατευόμενες περιοχές του Ερυμάνθου και του Παναχαϊκού.
Προσδίδοντας σκωπτικό χαρακτήρα στα λεγόμενά του, σχολίασε: «Ημουν τυχερός, γιατί το αντισηπτικό ήταν λοσιόν και είχε μικρό ποσοστό οινοπνεύματος, διαφορετικά θα είχαν ‘’«καεί’’ τα μάτια μου»! Νοιαζόμαστε, όμως, για το περιβάλλον, αλλά όχι και για τα μάτια των άλλων…».
Ο δασάρχης γλύτωσε τα χειρότερα, μετά από πλύση των ματιών του με τη βοήθεια ορού και θεραπευτικής αγωγής, που του συνέστησαν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Ρίου.
«Τίποτα δεν προμήνυε ότι θα συνέβαιναν έκτροπα. Γνώριζα τα δύο άτομα της Επιτροπής, όχι όμως και αυτόν που πήρε το αντισηπτικό και μου είπε… ‘’δεν μας τα λες καλά ρε μάγκα’’ και πρέσαρε την αντλία με στόχο τα μάτια μου», εξιστόρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Βαρβατσούλης.
Επίσης, τόνισε: «Ο δράστης αμέσως τράπηκε σε φυγή. Την ώρα που είπα σε συναδέλφους να κλειδωθεί η πόρτα του γραφείου μου και να κληθεί η Αστυνομία. Ηλθαν, πράγματι δύο περιπολικά και καταλήξαμε στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα».
Για ό,τι επακολούθησε, ο δασάρχης υπογραμμίζει: «Από την αρχή, πρόθεσή μου ήταν η έγκληση μόνο του δράστη. Δεν μου έδιναν, όμως, στην αρχή το όνομά του. Τελικά συνειδητοποίησαν ότι ήταν άδικο να κατηγορηθούν όλοι και τον έπεισαν τηλεφωνικά να προσέλθει στο ΑΤ. Από δω και πέρα η διαδικασία ακολουθείται αυτεπάγγελτα και έχω εμπιστοσύνη σε Αστυνομία και εισαγγελέα ότι θα κάνουν το καθήκον τους».
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Από την πλευρά των φορέων, που είχαν τη συνάντηση με τον κ. Βαρβατσούλη, εκδόθηκε -χθες- ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων επισημαίνουν: «Ο δασάρχης δεν αρνήθηκε να συζητήσει μαζί μας, αν και από την παράθεση των επιχειρημάτων μας προέκυψε ότι έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις για τις επιπτώσεις από την εγκατάσταση Αιολικών σε προστατευόμενες περιοχές. Κατά την έντονη λεκτική αντιπαράθεσή μας, ένας εκ των παρισταμένων πίεσε ατυχώς το μπουκάλι του αντισηπτικού, που υπήρχε πάνω στο γραφείο του, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το υγρό επάνω του. Η τόση έκταση που πήρε ένα ατυχές περιστατικό, οδήγησε τελικά:
(α) Στο να μην απαντηθούν τα εύλογα ερωτήματά μας που αφορούν στις συνεχείς θετικές γνωμοδοτήσεις του δασάρχη
(β) στο να μην εξετασθούν τα αιτήματα που θέσαμε, για την τεχνική και επιστημονική τεκμηρίωση των σοβαρών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Θα συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε τις αρμόδιες Υπηρεσίες, που αδειοδοτούν και γνωμοδοτούν, προκειμένου να τεκμηριώνουμε επιστημονικά, τεχνικά και νομικά τις απόψεις μας για την καταστροφή που προκαλείται από την αδειοδότηση αιολικών.
Αν οι αρμόδιες Υπηρεσίες αισθάνονται ότι απειλούνται ακούγοντας τους πολίτες των κρίσιμων περιοχών, των οποίων ο τόπος και το μέλλον υποβαθμίζεται, τότε ας καλούν τα ΜΑΤ».
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Τα γεγονότα καταδίκασε – μιλώντας στον ΣΚΑΪ Πάτρας – ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, τονίζοντας ότι «κάθε διεκδίκηση πρέπει να είναι πολιτισμένη και χωρίς αδικαιολόγητη ένταση». Αναφέρθηκε όμως στη σπουδαιότητα του θέματος και ζήτησε περισσότερες αρμοδιότητες των Δήμων στην περίπτωση τοποθέτησης ανεμογεννητριών στις περιοχές ευθύνης τους.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News