Πανεπιστήμιο Πατρών: Τον Ιούλιο η εκλογή πρυτάνεως

Η εκλογή του πρυτάνεως θα γίνει μέσω εκλογικής διαδικασίας, στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα 11 μέλη του συμβουλίου διοίκησης

Πανεπιστήμιο

Ανοιξε η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τη θέση του πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο νυν πρύτανης και πρώτος εκλεγείς ως εσωτερικός μέλος στο συμβούλιο διοίκησης Χρήστος Μπούρας. Πιθανή θεωρείται και η υποψηφιότητα του πρώην αντιπρύτανη Νίκου Καραμάνου.

Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα να καταθέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του πρυτάνεως έχουν μόνο τα έξι εκλεγμένα εσωτερικά μέλη του συμβουλίου διοίκησης.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει στις 25 Ιουνίου. Από κει και πέρα πριν από τη διαδικασία εκλογής θα προηγηθεί η παρουσίαση των υποψηφίων στα μέλη του συμβουλίου διοίκησης στη σύγκλητο και εάν το επιθυμούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Αυτό σημαίνει ότι η εκλογή του πρυτάνεως θα γίνει εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου.

Η εκλογή του πρυτάνεως θα γίνει μέσω εκλογικής διαδικασίας, στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα 11 μέλη του συμβουλίου διοίκησης.

Υπενθυμίζουμε ότι τα έξι εσωτερικά μέλη είναι οι: Χρήστος Μπούρας, Νίκος Καραμάνος, Χριστίνα Καλογεροπούλου, Βασίλειος Βουτσινάς, Βασίλειος Κόμης και Γεώργιος Σαλάχας.

Τα πέντε εσωτερικά μέλη που συμπληρώνουν το συμβούλιο διοίκησης είναι τα εξής: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Αλεξόπουλος, Μάχη Γεωργακοπούλου, Σωκράτης Κ. Κάτσικας και Παναγιώτης-Ευγένιος Λούκας.

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Πατρών προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον Ιούλιο τη διοργάνωση της 106ης Συνόδου των Πρυτάνεων. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 31 Αυγούστου το ακαδημαϊκό μας ίδρυμα έχει αναλάβει το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων των δημόσιων πανεπιστημίων της χώρας. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό. Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου θα αναδειχθούν όλα τα θέματα, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια. Ενας από τους βασικούς στόχους της Συνόδου και του Προεδρείου είναι η ανεύρεση των τρόπων αντιμετώπισης των ζητημάτων και η εξαγωγή χρήσιμων αποτελεσμάτων για τη μετέπειτα ακαδημαϊκή καθημερινότητα στα πανεπιστήμια της χώρας.