Πάτρα: Αποκαλύψεις Ηλιάδη για την κεταμίνη που σκότωσε την Τζωρτζίνα – Οι υποψίες για την Ρούλα Πισπιρίγκου
Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Πάτρα, Ανδρέας Ηλιάδης, κατέθεσε στην ανακρίτρια και πλέον εξομολογείται όλα όσα είχε στο μυαλό του, τους τελευταίους μήνες, για την Τζωρτζίνα, την Ρούλα Πισπιρίγκου και τα αίτια πίσω από τους ανεξήγητους θανάτους των τριών παιδιών
Ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο εντατικολόγος που προσπάθησε να σώσει την Τζωρτζίνα στην Πάτρα, μιλάει για όλους και για όλα. Για τη μοιραία δόση της κεταμίνης και τις υποψίες του, για την Ρούλα Πισπιρίγκου…
Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Πάτρα, Ανδρέας Ηλιάδης, κατέθεσε στην ανακρίτρια και πλέον εξομολογείται όλα όσα είχε στο μυαλό του, τους τελευταίους μήνες, για την Τζωρτζίνα, την Ρούλα Πισπιρίγκου και τα αίτια πίσω από τους ανεξήγητους θανάτους των τριών παιδιών. Ο εντατικολόγος μιλάει για τη μοιραία δόση που στοίχισε τη ζώη στην 9χρονη, την περίεργη συμπεριφορά της 33χρονης και τις προειδοποιήσεις σε συναδέλφους γιατρούςπου κλήθηκαν στην Αθήνα, να διαχειριστούν την κατάσταση του παιδιού.
Όπως λέει ο κύριος Ηλιάδης η κεταμίνη που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα δεν της άφησε το παραμικρό περιθώριο να παραμείνει στη ζωή. Τονίζει και εξηγεί πως η κεταμίνη δεν εκλάπη μέσα από νοσοκομεία, ενώ καλείται να απαντήσει στην πιο κρίσιμη ερώτηση αυτή τη στιγμή. Αυτή που έχει να κάνει με τη διαδρομή της. Σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Real News της Κυριακής αναφέρει: «Υπάρχουν πολλά σκευάσματα κεταμίνης. Πυκνά και μη πυκνά. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε το φιαλίδιο που λέγεται κεταμίνα, το οποίο έρχεται από την Ιταλία. Έρχεται μέσω του ΙΦΕΤ και χορηγείται σε ασθενείς με αυστηρότατα πρωτόκολλα. Δεν είναι ένα φάρμακο που βρίσκεται σε κοινή θέα. Έρχεται στο φαρμακείο του νοσοκομείου σε συγκεκριμένες ποσότητες.»
Ο Ανδρέας Ηλιάδης εξηγεί πως το κάθε φιαλίδιο είναι 50 mg/ml και τονίζει πως μια τέτοια ποσότητα δεν μπορούσε να σκοτώσει ένα παιδί όπως η Τζωρτζίνα. Οι φυσιολογικές δόσεις στα παιδιά είναι 1 με 2 mg ανά κιλό βάρους που σημαίνει πως αν η Τζωρτζίνα ήταν 30 κιλά, μπορούσε άνετα να λάβει χωρίς να πάθει κάποια επιπλοκή ακόμα και 60 mg/ml, δηλαδή λίγο πάνω από μια ολόκληρη αμπούλα. Όμως τα στοιχεία έδειξαν πως η δόση που χορηγήθηκε και σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα, δεν είχε καμία σχέση με αυτές τις ποσότητες.
«Εάν στο αίμα της Τζωρτζίνας βρέθηκαν 6,5 mg/ml κεταμίνης, με βάση υπολογισμούς, κάποιος πρέπει να της χορήγησε από 800 mg/ml έως ένα γραμμάριο. Άρα αν έκλεψε κεταμίνη από νοσοκομεία, πρέπει να είχε 15 αμπούλες. Θεωρώ αδύνατον να έκλεψε τέτοια ποσότητα.»
Όπως πιστεύει ο Ανδρέας Ηλιάδης το άτομο που χορήγησε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα δεν την έκλεψε από νοσοκομεία. Η δική του εκτίμηση είναι πως η μοιραία δόση ήταν συμπυκνωμένη σε μεγάλο φιαλίδιο. «Δεν θα μπορούσε να κάθεται και να σπάει αμπούλες» λέει χαρακτηριστικά. Το θέμα φυσικά είναι πώς βρέθηκε αυτή η ποσότητα στα χέρια του ανθρώπου που ήθελε να σκοτώσει την Τζωρτζίνα; «Στο διαδίκτυο μπορείς να αγοράσεις τα πάντα» λέει με νόημα.
Ο Ανδρέας Ηλιάδης είχε ενημερώσει μεταξύ άλλων και τους συναδέλφους του, στην Αθήνα, να έχουν τα μάτια τους 14. Τους είχε ζητήσει να προσέχουν ιδιαίτερα τις κινήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Σκέφτηκα όχι το «απλό Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου» αλλά το πιο περίπλοκο και σπάνιο το «θανατηφόρο Μινχάουζεν, για το οποίο μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες σε πιο προχωρημένα συγγράμματα. Οι δράστες με αυτό το σύνδρομο φτάνουν να δολοφονούν τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους. Προσπάθησα να το αποκλείσω αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα.»
Στην απολογία της η Ρουλα Πισπιρίγκου είχε υποστηρίξει ότι δεν ξέρει πως βρέθηκε η κεταμίνη στο κορμάκι της Τζωρτζίνας και μίλησε για ενδεχόμενο ιατρικό λάθος. «Δεν μπορώ να ξέρω. Έχω τη πληροφορία ότι πρόκειται περί νοσοκομειακού φαρμάκου και ότι χορηγείται σε ΜΕΘ από εντατικολόγους. Επομένως πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες», ανέφερε στην κατάθεσή της η 33χρονη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία η κεταμίνη χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα όσο ήταν ακόμα ζωντανή, πριν δηλαδή μπουν στο δωμάτιο οι γιατροί. Στις εξετάσεις βρέθηκε ότι η ουσία είχε προλάβει να μεταβολιστεί στον οργανισμό του παιδιού, καταρρίπτοντας το βασικό επιχείρημα της κατηγορουμένης ότι η κεταμίνη πιθανότητα δόθηκε την ώρα της προσπάθειας ανάνηψης, καθώς το παιδί ήταν ήδη νεκρό.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News