Πάτρα: Παγκόσμιο ρεκόρ διπλοπαρκαρίσματος! Πώς η πόλη πνίγει τους πολίτες – ΦΩΤΟ
Κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της Πάτρας διαπιστώσαμε πως η ασθένεια του διπλοπαρκαρίσματος δεν λέει να γιατρευτεί σε αυτήν την πόλη.
Η Πάτρα ήταν κάποτε η πόλη της σταφίδας. Μετά έγινε η πόλη της κλωστουφαντουργίας. Αργότερα έγινε η πόλη του καφέ. Και σήμερα είναι η πόλη του διπλοπαρκαρίσματος.
Μακράν της δεύτερης θα μπορούσε να προσθέσει εύστοχα κάποιος!
Μια απλή βόλτα στο κέντρο της πόλης, λίγο πριν μεσημεριάσει ή κατά τις απογευματινές ώρες όταν είναι καθημερινή, αρκεί για να πείσει οποιονδήποτε έχει την αντίθετη οπτική.
Η επιτόπια αυτοψία μας, ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 χθες το μεσημέρι όταν από την οδό Κωνσταντινουπόλεως μπήκαμε στη Μαιζώνος. Το πρόβλημα έγινε αισθητό από το ύψος του παλιού Αρσακείου όταν άρχισε να παρατηρείται το πρώτο φρακάρισμα. Το «φαινόμενο» κορυφώθηκε μπροστά από το Στρούμπειο, αν και στην περίπτωση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία το σχόλασμα των μαθητών και η… παραλαβή τους από τους γονείς τους που αναγκαστικά διπλοπαράρουν γιατί δεν μπορούν (;) να αφήσουν αλλού το αυτοκίνητό τους.
Δεν ξεμπερδέψαμε, όμως, όταν προσπεράσαμε εκείνο το σημείο, καθώς τόσο έξω από το Ταχυδρομείο, όσο και κατά μήκος της πλατείας Ολγας, η συμφόρηση που είχε δημιουργηθεί ήταν άκρως ενοχλητική και μας δημιούργησε έναν έντονο πονοκέφαλο, τέτοιον που ούτε ο καταραμένος Covid-19 μας είχε προκαλέσει. Κι εντάξει, τους γονείς στο Στρούμπειο άντε να τους καταλάβει κανείς, τους θαμώνες των καφετεριών από την Αράτου μέχρι τη Ραδινού, οι οποίοι διπλοπαρκάρουν (καμιά φορά και με ανοικτά τα «alarm»!) ακριβώς έξω από το σημείο που πίνουν τον καφέ τους πώς μπορούμε να τους δικαιολογήσουμε ή και να τους χαρακτηρίσουμε;
Προσεγγίζοντας την Ευαγγελίστρια το πρόβλημα εξαφανίστηκε ως διά μαγείας (πάλι καλά που δεν έχει χαθεί ακόμη η θεοσέβεια στους πατρινούς…), για να περάσουμε την πλατεία Γεωργίου Α΄ και να το ξαναδούμε φάντη-μπαστούνι μπροστά μας, από την Πατρέως μέχρι και λίγο πριν τη Γούναρη.
ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΑΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;
Ποια είναι η λύση για όλα τα παραπάνω; Καταρχήν, να μην τα περιμένουμε όλα από την Τροχαία και την Αστυνομία. Γιατί κατά βάθος ο μοναδικός υπεύθυνος είμαστε εμείς οι ίδιοι. Και σε αυτό συμφώνησαν τόσο ο Τζόν Κένεντι, όσο και ο Νίκος Καζαντζάκης. «Μην ρωτάς τι μπορεί να κάνει το κράτος σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για το κράτος σου», είχε πει ο πρώτος. Και ο δεύτερος είχε μιλήσει για την ευθύνη που πρέπει να αγαπάμε: «Να λες: Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω». Φαίνεται θα τον είχε πιάσει και τον Κρητικό συγγραφέα πονοκέφαλος από την «ουρά» που θα συνάντησε πίσω από λεωφορείο στην οδό Μαιζώνος…
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News