Πώς θα κρατήσεις το στράπλες φόρεμα στη θέση του

Το να κρατήσεις ένα στράπλες φόρεμα στη θέση του, είναι κάτι που απαιτεί μαθηματική ακρίβεια και εξαιρετικά επίπεδα δεξιοτεχνίας.

στράπλες-φόρεμα

Άντε και το αγόρασες το στράπλες φόρεμα, μιας που είναι καλοκαίρι, να αφήσεις τους ώμους σου να αναπνεύσουν και να βάλεις μπροστά τη θηλυκή σου ενέργεια και γοητεία. YES!

Έλα μου όμως, που αυτό το *ρημαδιασμένο* το στράπλες φόρεμα δε λέει με τίποτα να σταθεί στη θέση του.

Είναι αστείο, γιατί είναι πραγματικό και πάρα πολύ βγαλμένο από τη ζωή. Το να κρατήσεις ένα στράπλες φόρεμα στη θέση του, χωρίς κάθε τρία δευτερόλεπτα να το τραβάς προς τα πάνω, είναι κάτι που απαιτεί μαθηματική ακρίβεια και εξαιρετικά επίπεδα δεξιοτεχνίας.

Και είναι ίσως ένας βασικός λόγος να ορκιστείς μέσα σου πως δεν πρόκειται ποτέ ξανά να αγοράσεις ένα αντίστοιχο σχέδιο ρούχου, παρά το γεγονός πως το στράπλες φόρεμα έχει υπάρξει ένα βασικό κομμάτι των απανταχού it-girls και ειδικότερα, μίας διαφορετικής και προηγούμενης δεκαετίας.

στράπλες-φόρεμα

Πότε εμφανίστηκε το στράπλες φόρεμα;

Θα πρέπει να πάμε πίσω στον χρόνο, αφού την εμφάνισή του το στράπλες φόρεμα την έκανε στη δεκαετία του ’30, καθώς η ηθοποιός Libby Holman συχνά αναφέρεται ως δημιουργός του iconic piece ή τουλάχιστον, μία από τις πρώτες προσωπικότητες, ευρέως γνωστές και celebrity, που φωτογραφήθηκαν με αυτό το σχέδιο.

Στη διασημότητα του στράπλες φορέματος συνέβαλε και η κληρονόμος Brenda Frazier, η οποία εμφανίστηκε με αυτή τη στιλιστική επιλογή στο κοινωνικό της ντεμπούτο, αλλά και λίγο αργότερα, το 1938 στο εξώφυλλο του περιοδικού Life.

Υποστηρίζεται πως το στράπλες φόρεμα απέκτησε περισσότερη φήμη μέσα από σχεδιαστές μόδας, όπως οι Mainbocher και Christian Dior, ενώ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και παρά το γεγονός πως το μαύρο σατέν στράπλες φόρεμα της Rita Hayworth στη «Gilda», απέδειξε σε όλους την εκθαμβωτική ενέργεια του φορέματος, αρκετοί εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα τη σεμνότητα που ΔΕΝ προμόταρε το στράπλες φόρεμα.

Για να μπορέσεις να καταλάβεις το σκεπτικό τους, το 1954 στην Αμερική, απαγορευόταν στις συζύγους και τις κόρες των στρατιωτικών να φοράνε σορτς, τζιν και στράπλες φορέματα, εκτός εάν ήταν σε ιδιαίτερες κοινωνικές περιστάσεις που θεωρούνταν αποδεκτό.

via GIPHY

Στα ‘70s το στράπλες φόρεμα αποθεώθηκε με τον Halston, στη δεκαετία του ’80 άρχισε να δημιουργείται από ελαστικά υφάσματα και από τα ‘90s και μετά, το στράπλες φόρεμα μπήκε και στη βιομηχανία του γάμου, καθώς αρκετά νυφικά άρχισαν να βασίζονται σε αυτό το σχέδιο, με τη Vera Wang να θεωρείται υπεύθυνη για το μαζικό γκελ του στράπλες στις νυφικές δημιουργίες.

Πώς θα σταθεί το στράπλες φόρεμα στη θέση του

Υπάρχουν πολλά τρικ, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις, έστω να δοκιμάσεις, καθώς παγκοσμίου φήμης στιλίστες ορκίζονται σε αυτά.

Επομένως, υπάρχει η ελπίδα να πετύχει ένα από τα κόλπα και για εσένα.

1. Πρόσεξε τις λεπτομέρειες του σχεδίου

Σε γενικές γραμμές ναι, το στράπλες φόρεμα δεν προσφέρει ιδιαίτερη στήριξη στον κορμό σου, όμως για να αυξήσεις τις πιθανότητες, πρόσεξε περισσότερο τα σχέδια, τα οποία «αγκαλιάζουν» σφιχτά το σώμα σου από τη μέση και πάνω, όπως είναι για παράδειγμα εκείνα σε ύφος κορσέ. Ακόμα και εάν είναι λίγο «άνετα» στο μπούστο, θα μείνουν σταθερά στη θέση τους.

2. Κάνε μεταποιήσεις

Συγκεκριμένα, όσο περισσότερο είναι ακριβώς στα μέτρα σου ένα στράπλες φόρεμα, τόσο πιο απίθανο είναι να έρθεις στην αμήχανη και άβολη θέση να το τραβάς διαρκώς προς τα πάνω. Οποιοδήποτε ρούχο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας, κάνοντας καλύτερη εφαρμογή, είναι αυτόματα αυτό που «στέκεται» χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια πάνω στο σώμα μας, άρα κάνε τις απαραίτητες τροποποιήσεις με μία μοδίστρα.

3. Ταινία σώματος

Είναι ένα μυστικό που σίγουρα έχουμε μάθει από τον κόσμο του Hollywood, γιατί η ταινία σώματος που κολλά και πάνω σου και στο εκάστοτε ρούχο, ταινία διπλής όψεως εν ολίγοις, είναι ένα βασικό hack, για να κρατήσεις το στράπλες φόρεμα εκεί όπου πρέπει.

4. Φόρα ένα στράπλες εσώρουχο

Θα μου πεις τώρα «στράπλες στο στράπλες, πώς ακριβώς θα με βοηθήσει;», όμως είναι και αυτό μία λύση ως έξτρα στήριξη, γιατί το στράπλες σουτιέν – στο σωστό μέγεθος, που να ταιριάζει με τις διαστάσεις μας – θα συμβάλλει στο να σταθεί το φόρεμα στη θέση του. Για να είμαστε ειλικρινείς, πολλές είναι οι φορές που το λάθος μέγεθος ενός εσωρούχου καταστρέφει όλο το outfit.

5. Δοκίμασέ το

Δε ξέρω για σένα, αλλά πολλές φορές προσωπικά, εάν είμαι σε ένα μαγαζί που ψωνίζω συχνά και άρα ξέρω λεπτομερώς το μέγεθός μου και μπορώ να κρίνω καλύτερα εάν κάτι μου «κάθεται» ή όχι, δε μπαίνω στη διαδικασία να δοκιμάσω ρούχα. Απλά αγοράζω και φεύγω. Στην περίπτωση όμως, ενός στράπλες φορέματος, μην το διακινδυνεύσεις. Μπες μέσα στο δοκιμαστήριο, για να είσαι απολύτως σίγουρη εάν το συγκεκριμένο ρούχο είναι για σένα και πώς ακριβώς στέκεται πάνω σου.

6. Χρησιμοποίησε αξεσουάρ

Αυτό είναι ένα hack, για το οποίο έχει μιλήσει και η Jennifer Lopez, γιατί εάν ένα στράπλες φόρεμα πέφτει και δεν στέκεται στο ύψος του, τότε μπορείς να εκμεταλλευτείς τα αξεσουάρ και συγκεκριμένα, τη ζώνη σου. «Εάν το φόρεμα δεν κάθεται μόνο του στη θέση του, τότε μπορείς να προσθέσεις μία ζώνη γύρω από τη μέση σου», είχε πει χαρακτηριστικά το Τζενάκι.

 

Με πληροφορίες από bustle.com και wikipedia.com