«Πυλώνας ειρήνης και φιλοδοξίας»: Το μήνυμα του Κ. Τασούλα για την πορεία της Ελλάδας από το 1821 ως σήμερα

Με αφορμή τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας τόνισε τη διαχρονική σημασία της Επανάστασης του 1821, υπογραμμίζοντας τη θέση της σύγχρονης Ελλάδας ως σταθερό θεμέλιο ειρήνης και φιλοδοξίας στην ευρωπαϊκή σκηνή.

μήνυμα

Ως «πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας» χαρακτήρισε τη σημερινή Ελλάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, στο μήνυμά του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

«Σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες γιορτάσαμε και τιμήσαμε τη μεγαλύτερη Εθνική Επέτειο του Ελληνισμού», δήλωσε, περιγράφοντας την παρέλαση ως «καταπληκτική και εμψυχωτική». Μέσα από τα πρόσωπα της νέας γενιάς που συμμετείχε, «ξαναζήσαμε μεγάλες στιγμές που αξίζει κάθε χρόνο να τις ξαναζούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην ιστορική σημασία της Επανάστασης του 1821, ο Πρόεδρος υπενθύμισε τις ανυπολόγιστες θυσίες και τον μακρύ, εννιάχρονο αγώνα των αγωνιστών, ο οποίος, όπως είπε, ήταν η απόδειξη ότι η «υπόσχεση για πολιτική ύπαρξη και ανεξαρτησία επιτεύχθηκε». Με ποιητικό ύφος, τόνισε ότι «άστρα, ποτάμια, κύματα, άνεμοι και δρυμοί» επαναλάμβαναν το «ελευθερία ή θάνατος» μέχρι την τελική νίκη.

Ο Κ. Τασούλας επεσήμανε τις δύσκολες αφετηρίες του πρώτου ελληνικού κράτους, στις αρχές του 1830, υπενθυμίζοντας τα αρχικά του σύνορα: μέχρι τη Στερεά Ελλάδα, τη γραμμή από τις εκβολές του Σπερχειού μέχρι τον Αχελώο, περιλαμβάνοντας επίσης την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τις Σποράδες.

«Ξεκινήσαμε περιορισμένοι ως προς τα όριά μας, αλλά με απεριόριστες φιλοδοξίες», είπε. Το ελληνικό έθνος-κράτος, σημείωσε, υπήρξε πρωτοπόρο σε μια εποχή απολυταρχικών αυτοκρατοριών και αποτέλεσε πρότυπο για τις επόμενες γενιές.

Κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Ελλάδα των τελευταίων δύο αιώνων, μέσα από τις διακυμάνσεις της ιστορίας, πέτυχε πολλά. Σήμερα, βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σταυροδρόμι ηπείρων, με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό και με στόχο τη σύγκλιση με τα πιο προηγμένα κράτη της Ευρώπης.

«Αν θέλουμε να πιστέψουμε στην προκοπή μας, ας επισκεφτούμε ξανά την 25η Μαρτίου του 1821», δήλωσε, καλώντας σε εθνική και κοινωνική ενότητα γύρω από τα μεγάλα και σπουδαία που ενώνουν τους Έλληνες. «Η 25η Μαρτίου είναι το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο σχολείο μας, η πιο αισιόδοξη πηγή μας», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, ο Κωνσταντίνος Τασούλας ευχήθηκε: «Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες! Ζήτω η 25η Μαρτίου!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πάτρα τίμησε την 25η Μαρτίου: Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Ο καιρός σήμερα 25/03/2025, η πρόγνωση για την Πάτρα, πως θα εξελιχθεί μέχρι την Πέμπτη

Τραμπ για 25η Μαρτίου: Η στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας ακρογωνιαίος λίθος για την ασφάλεια στην Ευρώπη

Ερευνα Τέμπη: Αντικαθίσταται από την εισαγγελική εποπτεία της υπόθεσης η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου

Kαταγγελίες για την υπόθεση Πισπιρίγκου: Πρώην συνεργάτιδα του Αλέξη Κούγια μιλά για οικονομικές συναλλαγές με ιατροδικαστές

Πάτρα: Έκτροπα στο Κέντρο Θηλέων της Ακτής Δυμαίων 

Αχαΐα: Με κλεμμένα οχήματα προσπάθησαν να «σηκώσουν» το ΑΤΜ στο Λάππα