Στο σκαμνί για τα χαμένα βίντεο της τραγωδίας στα Τέμπη
Τρεις κατηγορούμενοι στη δίκη για τη μη αποστολή βίντεο από τον εμπορευματικό σταθμό Θεσσαλονίκης

Ξεκινά σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας η πρώτη δίκη με φόντο το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη βρίσκονται τρία πρόσωπα: ο νυν διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Σπυρίδων-Κλέαρχος Πατέρας και ένα στέλεχος της εταιρείας φύλαξης Interstar, η οποία είχε την ευθύνη για τη βιντεοεπιτήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου.
Η δίκη αφορά την απουσία βιντεοληπτικού υλικού από τον εμπορευματικό σταθμό Θεσσαλονίκης το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 – ημέρα της τραγωδίας – από το συνολικό αρχείο που στάλθηκε στον ανακριτή της υπόθεσης, Σωτήρη Μπακαΐμη. Το επίμαχο υλικό δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ στο φάκελο με τα βίντεο των άλλων σταθμών, γεγονός που προκάλεσε σοβαρά ερωτήματα και ποινικές διώξεις.
Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος αποτελεί και βασικό μάρτυρα.
Με 297 η Βουλή, πώς θα λειτουργεί μετά την απόφαση για τους «Σπαρτιάτες»
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο:
-
Το στέλεχος της Interstar αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπεξαγωγή εγγράφου κατ’ εξακολούθηση και απείθεια.
-
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός των παραπάνω αδικημάτων.
-
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ φέρεται να είχε ρόλο ηθικού αυτουργού στην υπεξαγωγή εγγράφου και συγκαταλέγεται στους βασικούς κατηγορούμενους στη δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας απέρριψε αίτημα του Κυριάκου Βελόπουλου για δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, το οποίο είχε κατατεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η διαδικασία μπορεί να αναβληθεί, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες – υπάρχει ενδεχόμενο κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News