ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

«Τα ιστορικά συλλαλητήρια της 28ης Φλεβάρη δεν μπορούν να αμαυρωθούν από τις αθλιότητες που διαπράττει σήμερα η ΕΛΑΣ»

ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο χρεώνει την ευθύνη για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη και ζητά να παραιτηθεί.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Τα ιστορικά συλλαλητήρια της 28ης Φλεβάρη δεν μπορούν να αμαυρωθούν από τις αθλιότητες που διαπράττει σήμερα η ΕΛΑΣ με εντολή Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη» και υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ καταπατά συνειδητά σήμερα το συνταγματικό δικαίωμα του Συνέρχεσθαι».

Ακολούθως εξηγεί: «Νέοι άνθρωποι που θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά με τα χέρια ψηλά, ζητώντας Αλήθεια και Δικαιοσύνη αντιμετωπίζονται με βία δακρυγόνα και αύρες νερού. Νωρίτερα, από τη χρήση βίας τραυματίστηκε στο κεφάλι ο φωτορεπόρτερ Ορέστης Παναγιώτου, αλλά και δεκάδες ακόμη πολίτες, κατά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος».

Συμπερασματικά, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Είναι πλέον ολοφάνερο, πως οι δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν σαφή εντολή να διαλύσουν τη συγκέντρωση με κάθε τρόπο κι όχι να προστατεύσουν τους πολίτες, όπως ψευδώς ισχυριζόταν υποκριτικά ο κ. Χρυσοχοΐδης την περασμένη Τετάρτη. Ας ανοίξει ο κ. Χρυσοχοΐδης τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη παραιτούμενος πρώτος ο ίδιος και στη συνέχεια ο εντολέας του».

Διαβάστε επίσης

Επεισόδια στη Βουλή: Φωτιές, μολότοφ και πέτρες – Εννέα τραυματίες ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ

«Δεν έχω οξυγόνο»: Ολόκληρη η Πάτρα αναπνέει σήμερα για τα Τέμπη – «Βούλιαξε» η πλατεία Γεωργίου – Πάνω από 50.000 στους δρόμους ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και πέτρες εναντίον αστυνομικών ΒΙΝΤΕΟ

Οι διαδηλώσεις-σύμβολο ξύπνησαν τον κόσμο από το λήθαργο