Τέμπη: Αγωνία για την 23χρονη Εριέττα – Το DNA των συγγενών της δεν έχει αντιστοιχηθεί

Η 23χρονη έχει δηλωθεί ως αγνοούμενη.

Τέμπη

Πολλά είναι τα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί και η αγωνία για την 23χρονη Εριέττα, τη φοιτήτρια που αγνοείται μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, την ώρα που έχουν ταυτοποιηθεί 56 νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στη Λάρισα, Ρουμπίνη Λεονταρή, στην υπηρεσία δεν έχουν κάποιο στοιχείο για την κοπέλα. «Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο σημείο που η φλόγα ήταν λευκή, ήταν περίπου 1.000-1.100 βαθμούς Κελσίου. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι όποιος βρέθηκε σε εκείνο το σημείο θα μπορεί και να μην βρεθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στο OPEN.

«Αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος, βρέθηκε εκείνη τη στιγμή στο επίμαχο σημείο του βαγονιού που ανέπτυξε μία θερμοκρασία 1.000, 1.1000 βαθμούς κελσίου, κατά πληροφορίες της Πυροσβεστικής, όχι δικές μου, φυσικά θα μπορούσε να μην βρεθεί κάτι», είχε δηλώσει η ίδια στον σταθμό.

 

Πριν από ένα 24ωρο και ύστερα από καταγγελία της οικογένειας, η κ. Λεονταρή είχε σημειώσει τα εξής: «Δεν έχουμε μέχρι στιγμής μια σορό που να αντιστοιχεί στο DNA της οικογένειας. Αν ήταν στο κέντρο της πολύ μεγάλης φωτιάς, σαφώς θα μπορούσε και να μην βρεθεί».

Ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί – Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, συνολικά 56 νεκροί ταυτοποιήθηκαν από τη συγκριτική ανάλυση 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Το αρχείο της ΕΛΑΣ επισημαίνει ότι «ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών, καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων».

Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι «και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν βρέθηκε σχετικό δείγμα».

 

Σχετικά με το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, «στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού (Σύρου), ο αδελφός του οποίου εντοπίστηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου».