Τελετή λήξης Ολυμπιακών Αγώνων 2024: «Ανατριχιαστικό αυτό που έκαναν οι Γάλλοι για την Ελλάδα» ΒΙΝΤΕΟ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αυλαία για το Παρίσι, με «άρωμα» Ελλάδος η τελετή λήξης
«Δέος και μεγαλείο». Με αυτές τις λέξεις περιγράφουν κάποιοι χρήστες την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι με τις ιδιαίτερες αναφορές στην Ελλάδα.
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αυλαία για το Παρίσι, με «άρωμα» Ελλάδος η τελετή λήξης ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ
«Δεν θυμάμαι ποτέ άλλη χώρα να έχει τιμήσει με τόσο συγκλονιστικό τρόπο την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κρίμα που μερικοί είστε μόνο γκρίνια. Αυτό που βλέπω εγώ είναι πανέμορφο, συγκινητικό, και άκρως δημιουργικό», αναφέρει ένα σχόλιο στο Χ.
Athens 1896 to Paris 2024
It’s always worth remembering Pierre de Coubertin’s vision for the modern Olympic Games and the contribution of Greece.#Paris2024 #ClosingCeremony pic.twitter.com/BiHfQNGrQu
— The Olympic Games (@Olympics) August 11, 2024
«Εν ολίγοις μια (σωστή) Ελλάδα μπορεί να ξαναφτιάξει τον κόσμο! Σόρρυ παιδιά αλλά αυτό που έκαναν οι Γάλλοι είναι ανατριχιαστικό!!!», γράφει ένας άλλος σχολιαστής.
Σημειώνεται πως χθες το Παρίσι παρέδωσε την Ολυμπιακή σημαία στη δήμαρχο του Λος Άντζελες, Κάρεν Μπας, σηματοδοτώντας το σκηνικό για τους επόμενους Αγώνες το 2028 σε μια τελετή λήξης που παρουσίασε.
Ο «χρυσός εξερευνητής», η ελληνική σημαία και ο εθνικός μας ύμνος
Στη διάρκεια της τελετής, το «Stade de France» βυθίστηκε στο σκοτάδι για την έναρξη της παράστασης, που ονομάζεται «Records», «μεταφέροντας» θεατές και τηλεθεατές σε έναν άλλο κόσμο, με πρωταγωνιστή χαρακτήρα τον «χρυσό εξερευνητή».
Ντυμένος όλος σε χρυσό από τον νεαρό ελβετό σχεδιαστή, Κέβιν Γκερμανιέρ, εμνηνεύτηκε από τον γάλλο breakdancer Αρτούρ Καρντέ.
Κατεβαίνοντας από την οροφή του σταδίου ο «χρυσός εξερευνητής», εμπνευσμένος, από πολλές αναφορές από τη γαλλική ιστορική κληρονομιά, ξεκινώντας από την ιδιοφυΐα της Βαστίλης, καθώς και από πλάσματα της επιστημονικής φαντασίας και βιντεοπαιχνίδια.
Στην εκεί εξερεύνησή του του παραδόθηκε η ελληνική σημαία υπό το άκουσμα του εθνικού μας ύμνου.
«Καθώς η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας χώρος ανακάλυψης για τον Πιερ ντε Κουμπερντέν και τους συνεργάτες του, όταν ανακάλυψε και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία μας, ο χαρακτήρας μας βοήθησε άλλους εξερευνητές να ξυπνήσουν τα απομεινάρια των Αγώνων και να τα ξαναχτίσουν, γιατί μια μέρα η ανθρωπότητα δημιούργησε αυτό το μνημείο και αξίζει να συνεχίσουμε να το κρατάμε ζωντανό. Τότε εμφανίστηκε ο τίτλος της τελετής: Ρεκόρ, με την τιμητική έννοια των αθλητικών κατορθωμάτων», ανέφεραν οι διοργανωτές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News