Παγώνη: Τι πρέπει να κάνουμε για ασφαλή Χριστούγεννα – ΒΙΝΤΕΟ
«Δεν μπορούν να μείνουν κλειστά τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα. Το τρίπτυχο είναι το εξής: μεγάλη προσοχή τεστ και μέτρα ατομικής προστασίας», δήλωσε.
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» και μίλησαν για την πανδημία, τον εμβολιασμό, αλλά και για την έκθεση των κυρίων Τσιόδρα και Λύτρα.
Η Ματίνα Παγώνη, επεσήμανε το τι οφείλουν οι πολίτες να πράξουν στην περίοδο των εορτών, τονίζοντας πως η τήρηση των μέτρων και ο εμβολιασμός είναι τα καλύτερα «όπλα» διαχείρισης της πανδημίας.
«Πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα ατομικής προστασίας και να είμαστε προσεκτικοί. Μετά την εμπειρία που έχουμε με τον κορονoϊό πρέπει να ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε. Να κάνουμε ένα τεστ να τηρούμε τα μέτρα, γιατί έχουμε μία μετάλλαξη «όμικρον» πολύ μεταδοτική και πολύ περισσότερο από την «Δελτα».
Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ συμπλήρωσε πως τα «αγκάθια» της πανδημίας έως τώρα είναι δύο. «Οι θάνατοι και ασθενείς στις ΜΕΘ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να μειωθούν και ο κόσμος να εμβολιαστεί».
Για το εάν είναι ορθό να κλείσουν τα μαγαζιά στην περίοδο των εορτών, η κ. Παγώνη ήταν ξεκάθαρη.
«Δεν μπορούν να μείνουν κλειστά τα μαγαζιά. Το τρίπτυχο είναι το εξής: μεγάλη προσοχή τεστ και μέτρα ατομικής προστασίας», δήλωσε.
Για τον εμβολιασμό των παιδιών
Η κυβέρνηση οφείλει να αυξήσει τα εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά. Από τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι εμβολιαμοί πρέπει να γίνουν καινούρια κέντρα και να στελεχωθούν άμεσα. Να αυξηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά, και όχι να χρησιμοποιούνται τα ίδια που ήδη υπάρχουν», ανέφερε η κ. Παγώνη.
«Η επιτροπή έχει εισηγηθεί τους κανόνες εμβολιασμού, δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Όποιος έχει περάσει τη Δέλτα δεν αποκλείεται ότι μπορεί να περάσει την «Όμικρον», είπε σχετικά με το ενδεχόμενο να εκτεθεί ξανά κάποιος από τον κορονoϊό.
«Η κοινωνία απαιτεί απαντήσεις»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της πανδημίας εξαπολύοντας μομφές κατά της κυβέρνησης.
«Η κοινωνία απαιτεί απαντήσεις για την πανδημία. Η έκθεση ποσοτικοποιεί τις συνέπειες αυτής της κατάστασης. Το 38,5% θα μπορούσαν να έχουν σωθεί υπό αλλες συνθήκες. Το θεωρώ αδιανότητο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην ήξερε. Εϊναι αδιανόητο να μην την είχε αν όχι ο ίδιος, το Υπουργείο Υγείας. Ο κ.Τσιόδρας είπε ότι το ΕΣΥ έπρεπε να έχει ενισχυθεί και το τόνιζε από την αρχή της πανδημίας», δήλωσε αρχικά.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News