Τσαντίρης για το θάνατο της Ίριδας: Η πιο δύσκολη περίπτωση – BINTEO

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης μίλησε για τις νέες έρευνες αναφορικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Ίριδα

Ως τη πιο δύσκολη χαρακτήρισε την περίπτωση του θανάτου της Ίριδας ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega για τις νέες έρευνες αναφορικά με τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ερωτηθείς για τον θάνατο της Ίριδας και ποια είναι η δική του εκτίμηση για το αίτιο, ο ιατροδικαστής ανέφερε πως έχοντας πλέον ένα θετικό εργαστηριακό εύρημα (κεταμίνη) αναφορικά με τη Τζωρτζίνα, το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας μπορούμε συνδυάζοντας τα γεγονότα να μιλήσουμε και για άλλες εγκληματικές ενέργειες που προφανώς θα ερευνηθούν από τους αρμόδιους.

Ο κ. Τσαντίρης έκανε ειδική μνεία στους συναδέρφους του, τον κ. Καρακούκη και τον κ. Καλογρηά αλλά και στο έργο τους και επισήμανε πως η άποψή του εξ’ αρχής ήταν πως μιλάμε για δύο βίαιους θανάτους.

Τόνισε πως καμία από τις προηγηθείσες ιατροδικαστικές πράξεις δεν έχουμε ένα εύρημα παθογνωμονικό ιδίως στην περίπτωση της Μαλένας που να οδηγεί με ασφάλεια στην υπόθεση πως μία μάνα έκανε υπέρβαση του μητρικού ενστίκτου και προκάλεσε δολοφονική ενέργεια. Οι αρμόδιοι ιατροδικαστές θα διερευνήσουν εκ νέου το υλικό και θα φέρουν αποδείξεις για το τι τελικά ισχύει.

Η δύσκολη περίπτωση της Ίριδας

Για την περίπτωση της Ίριδας, ανέφερε ότι είναι η πιο δύσκολη περίπτωση, καθώς όπως είπε υπάρχει διάγνωση από παθαλογοανατόμο ενός εξαιρετικά σπάνιου νοσήματος, του φλεβόκομβου. «Ο ιατροδικαστής συνθέτει την έκθεση και θέτει διπλή αιτία θανάτου.  Τη δεδομένη στιγμή, τον Μάρτιο του 2021 χωρίς να υπάρχει ανακοπή στο τρίτο παιδί δεν υπήρχε μια παθογνωμική εικόνα για την Ίριδα και θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο κάποιος να πει ότι πρόκειται για έγκλημα ή για ασφυξία. Από τον ιατροδικαστή δεν περιμένουμε εκτίμηση αλλά απόδειξη, μία γνωμάτευση για να κρίνουν οι Αρχές. Τώρα οι ιατροδικαστές υπό το πρίσμα μόνο των νέων γεγονότων μπορούν να εκτιμήσουν ξανά τα ευρήματά τους», αναφέρει ο κ. Τσαντίρης.